Öğrenci Kariyeri Banner

Başarının Anahtarı Mutlulukta Saklı!

Başarının Anahtarı Mutlulukta Saklı!
İngilizce bir kelime olan 'smile' ifadesinin anlamını birçoğunuz biliyorsunuzdur . Peki 'smile' ifadesinin baş harflerini biraraya getirerek mutluluğun tanımını yapabilir misiniz? Bir akrostişin; belki de hayatınızın güzel noktalarına değinebileceğini hiç düşündünüz mü? Temel olarak aktarmak istediğim şey ise yapılan araştırmalarda da görüldüğü gibi mutluluğun başarı ile pozitif orantılı olduğu gerçeği... Bu yazımda da sizlere mutluluğun başarı ile ilişkisini irdeleyerek; formüllerini maddeler halinde aktarmak istiyorum.

1.Sorunlara Olumlu Yaklaşabilmek

pozitif yaklaşım

Çevremde gördüğüm kadarıyla en küçük sorunlar dahi insanların hayatını gereğinden fazla meşgul etmektedir. Bunun böyle olmasına izin verenler de aslında yine kendileri... Böyle olunca o küçük sorunlar; haddinden fazla bizleri yoruyor ve yıpratıyor. Oysaki olumlu bir yaklaşım daha gerçekçi bir bakış açısı ile daha hızlı çözümler getirecektir. En azından sorunlarımızın üstesinden gelemesek bile bu durum bizi daha az yıpratacaktır ve yolumuza devam etmemize engel olmayacaktır ve böylece kaygı düzeyimizin daha fazla yükselmesine izin vermeden en iyi çözüme ulaşmamız kolaylaşacaktır.

 2.Mücadele Etmekten Vazgeçmemek

vazgeçmemek

 

Gerçekten bunu başarabiliyorsanız bırakın tökezlemeyi düştüğünüzde bile daha güçlü kalkabilirsiniz! Hayat, çakıl taşları ve kayalarla doluyken böyle bir sihirli değnek varsa elinizde gülümsemek de kaçınılmaz olacaktır. Hiçbir başarı bir anda elde edilemez; elde edilebilmesi için mücadele etmeniz ve azimle yola devam etmeniz gerekir.

3.İç Disiplin

iç disiplin

İnsanı en iyi yine kendisi motive eder ve yaptığı işe daha kolay odaklanabilmenizi mümkün kılar. İç disiplini gelişmiş bireyler her zaman birkaç adım öndedirler. Onları yapmaları gerekenlerden; odaklandıkları şeyden vazgeçirecek faktörler depresif ve üzgün hissetmelerine sebep olmuş olabilir. Bir şeylere başlamak ve devamını getirmek; iç disiplini yüksek insanlar için her zaman daha kolaydır;çünkü başlamak ve devam etmek adına gereken güç kendi içlerinde mevcuttur.

4.Layık Olabilmek

layık olabilmek

Bulunduğunuz duruma, işe, hayata layık olabilmek; her şeyden önce kendinize layık olabilmek; yani yaptıklarınızı kavramak belki de içten içe alkışlamak ve daha fazlasını da yapabileceğinizin bilincinde olmak sizlere  güç ve enerji verebilecek ve motivasyon kaynağınız olabilecektir. Kendinize neyi layık görüyor iseniz öyle bir yaşam yaşarsınız. Büyük hayaller kurmaktan, takılmaktan, düşmekten ve başarısız olmaktan korkmamalısınız. Öncelikle kendinizi basite almayın, yaşadığınız an itibariyle ve tarihte birçok başarı hikayesi işte o tek bir insana aittir. Biricikliğinizin farkına varın ve buna layık bir yaşam için mücadele etmekten vazgeçmeyin.

5.Erdem

erdemli olmak

Başarı çok tatlı bir duygu iken; başarısızlık da bir o kadar acı vermemelidir; çünkü başarısızlığınızın vermiş olduğu olumsuz duygudan kurtulmak adına erdemli bir insan olmaktan ve birtakım genel ilkelerinizden taviz veriyorsanız;  inanın başarılı olmanın hiçbir değerinin ve öneminin kalmayacağını da bilmeniz gerekir.

Sonuç olarak, aslında bu yukarıda saydığım beş kriterin hepsi bir araya geldiğinde, başarılı olup olmamaktan ziyade mutlu olmak kaçınılmaz olacaktır. Mutlu insan ise her zaman yaşama sevinci, isteği ve azmi ile dolu olacaktır ve bu durum ona birçok kapının anahtarı sunacaktır. Zaten bence hayatta en büyük başarı mutlu olmayı becerebilmektir. Mutluysan eğer başarılısın ve başaracaksın demektir. Sadece başaracağına inan ve kendine tekrar tekrar şans vermekten asla korkma!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.