Öğrenci Kariyeri Banner

Başarının Ana Unsuru İşte Bu Özellikte Gizli !

Başarının Ana Unsuru İşte Bu Özellikte Gizli !

Başarı, insan yaşantısında mutluluğun ve tatminin kaynaklarından biridir. Fakat başarının neye göre belirleneceği de yıllar boyu tartışılmaktadır. Bunun yanında bir başka tartışılan konu ise başarıya nasıl ulaşılır ve hangi yollarla sürdürülebilir sorularının cevabıdır. Bu duruma ilgi, çalışkanlık, zeka veya duygusal zeka gibi yaklaşımlar olsa da Amerikalı öğretmen Angela Lee Duckworth, konuya farklı bir yaklaşım getiriyor.
basarinin_anahtari

Prestijli bir işte çalışırken işinden ayrılıp matematik öğretmeni olan Duckworth, öğretmenliği sırasında ise başarının nasıl elde edilebileceği hakkında çalışmalar yaptı. Çeşitli okullar da ve işyerlerinde çalışmalarını sürdüren Duckworth, başarının temelinde zeka ve iyi yaşam koşulları gibi etkenlerden ziyade metanetin olduğunu fark etti.
basarinin_anahtari2

Çalışmalarını tamamlamasının ardından Tedx konuşmasında sonuçlarını paylaşan Duckworth, dayanma gücünün yüksek olduğu kişilerde başarının da doğru orantılı olarak beraberinde geldiğini dile getiriyor.

İşte o konuşmanın tamamı:
 



Kaynak: Ted konuşması


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.