Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Olmanın Yolu Verimli Çalışmaktan Geçiyor

Başarılı Olmanın Yolu Verimli Çalışmaktan Geçiyor
Verimli çalışmak için ayırdığınız zamana ne kadar verimlilik sığdırdığınızı farkında mısınız? Başarılı olmanın ilk yolu sıkı çalışmaktan geçiyor ve bunun için uzun zaman harcamak verimli çalışıldığı anlamına gelmeyebilir. Gerçekten verimli çalışıyor musunuz veya verimli çalışmak için neler yapabilirsiniz sizler için 5 madde ile sıraladık.

1 - Kararlı Olmak

Ders çalışırken verimi azaltan en önemli etkenlerden biri de kararlı olmamak. Öncelikle ne çalışmanız gerektiğini en iyi anladığınız şekilde konuları düzene sokmalısınız. Kararlı olmanın en önemli kurallarından biri ertlememektir. Çalışılacak ders ve amaç belirlenmelidir. Çalışmaya harcanan zaman değil, ne yapıldığı önemlidir. Başlarken nereden nereye ve ne kadar sürede çalışacağınızı belirlemiş olmalısınız.

2 - Düzenli Olmak

Düzenli çalışmak zamanı verimli kullanabilmek için en gerekli faktörlerden biridir. Başarılı olmak; kaliteli ve düzenli çalışmaktan geçer. Çok çalışarak değil, düzenli çalışarak başarıyı elde edebilirsiniz. Neler yapacağınızı, konu başlıkları ve anahtar kelimeler belirleyerek düzene sokarsanız ders çalışmak için ayırdığınız zamanı verimli bir şekilde geçirmiş olursunuz. Ders çalışmak bir çeşit kendi kendini disipline sokma yöntemidir. Dolayısıyla öncelikle ne kadar zamana sahip olduğunuzu bilmek ve bu zamanı, ders dışı aktiviteleri de hesaplayarak, en verimli şekilde nasıl kullanacağınızı planlamak gerekir.

3 - Dikkatini Vermek

Uygun çalışma ortamı sağlandıktan sonra ders çalışmanıza tam bir konsantrasyon içinde başlayın ve dikkatinizi dağıtacak her şeyden uzak durun. Karmaşık bir çalışma planı ve karmaşık bir çalışma odasında öğrencilerden yeterince dikkat ve konsantrasyon sağlanmayabilir. Dikkatinizi vererek çalışmanın verimliliği ne kadar arttırdığını göz önünde bulundurarak çalışmaya başlamadan önce sizi alıkoyabilecek her türlü şeyden kurtulduğunuza emin olun.

4 - Zamanını Kontrol Etmek

Hedeflere ulaşmak ve başarılı olmak için zamanı ve ortamı iyi bir şekilde düzenleyebilirseniz veriminiz yükselir. Ders ya da konu içinde ayrılacak süre kişiden kişiye göre değişir bu nedenle herkes zamanını kendine göre ayarlamalıdır. Bir saat çalıştıktan sonra arada 5-10 dakikalık dinlenmek yararlıdır. Bu sayede bir saatlik çalışma sonunda dağılan dikkat ve azalan verim tekrar kazanılır. Zamanı planlayarak hem zamanı, hem de enerjinizi daha ekonomik kullanabilirsiniz. Zaman konusunda başarı kriteri, sadece hedefe ulaşmak değil, aynı zamanda hedefe en hızlı şekilde ulaşmaktır.

5 - Endişelerinizden Kurtulmak

Zihnin dağılmasına yol açan bir başka sebep endişelerdir. Çalışmanız gereken konuların zorlukları veya birikmiş konuların olması endişeye yol açan başlıca sebeplerdir. Programlı çalışmak endişelerinizi azaltmak için en etkili sebeplerden biridir. Programlı çalışmadığınız takdirde konular birikir ve sınav süresi yaklaştıkça endişeye sebep olur. Endişe sınav kaygısını beraberinde getirdiği için psikolojik olarakta kendinizi hazır hissetmezsiniz ve sürekli olarak kendinizi ertelemeye programlamış olursunuz. Konuları hafifletmek zamanınızı ne kadar verimli kullandığınızla ilgilidir. Sizi çalışmaktan uzaklaştıran düşüncelerle zihninizi oyalamayın. Başarmak için öncelikle kendinize inanmalısınız!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.