Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Kişilerin Öğleden Sonra Yaptığı 7 Şey

Başarılı Kişilerin Öğleden Sonra Yaptığı 7 Şey
ogleden_sonra_yapılması_gerekenler

Siz de odaklanma yeteneğinizin, disiplininiz ve irade gününüzün öğleden sonra 2 gibi azaldığını hissediyorsanız, yalnız olmadığınızı bilin.

Başarılı kişiler öğleden sonra bir mola verip biraz temiz hava almaya tercih ederler.

Öğleden sonra sükunet zamanlaması, kapsamı ve şiddeti kişiden kişiye değişir, öğle yemeğine dikkat etmemiz etkili oluyorken en büyük etkiyi gece ne kadar iyi uyuyup uyumamamız yapıyor. Uzun süre oturmak veya bilgisayar başında çok zaman geçirmek gibi faktörlerde enerji azalmasına sebep oluyor. Ve belki de öğleden sonra yorgunluğa sebep olan faktör daha az iş yapmanızda olabilir. Eğer gün boyu yapacağınız işlerinizle ilgili plan yapmıyorsanız özellikle öğleden sonra için, bu sizin gücünüzü daha kolay kaybetmenize ve daha düşük enerjide hissetmenize neden olur.

[ad name="Google Adsense"]

İşte başarılı kişilerin öğleden sonra yaptığı 7 şey:

Görüşmelerini öğleden sonraya planlarlar

Toplantılarını sabaha alıp öğleden sonra işleriyle uğraşmayı seçenler hata yapıyor. Başarılı kişiler kahvaltıdan önce planlarını yapar ve daha sonra ilk olarak işlerini yapar, öğleden sonraya ise görüşmeleri planlar.

2 (1)

Ara verirler

Eğer mola vermezseniz vücudunuz istifasını sunabilir. Bazen yürüyüşe çıkın, temiz hava alın. Uzmanlara göre sürekli oturmak sigaradan daha çok vücudumuza zarar veriyor. Yürüyüşe çıkarak kaslarınızı hareket ettirin ve temiz hava ile kafanızı temizlemenize yardımcı olacaktır. Böylelikle işleriniz üzerinde daha iyi odaklanırsınız.

Bilinçli beslenirler

Öğle yemeğinizden sonra genellikle yorgunluk ve uyku bastırıyorsa yanlış beslenmenizden kaynaklanıyor. Başarılı kişiler, peynir veya meyve gibi şekeri çok yüksek olmayan sağlıklı yiyecekler yemeyi tercih eder.

Kahve içerler

Uyku uzmanları aşırıya kaçmadan bir fincan kahve ile uykunuzu kaçırmanızı sağlayabileceğimizi belirtiyor. Kahve içmeyi sevmiyorsanız o zaman yeşil çay veya suyu deneyin.

6

Şekerleme yaparlar

Başarılı kişiler şekerlemenin güç ile yaratıcılıklarını arttırırlar. Thomas Edison gibi birçok başarılı kişi şekerlemenin sadece üretkenliğinizi değil yaratıcılığınızı da arttırdığı düşüncesinde.

İş yerlerinin özelliklerine göre şekerleme yapmak çok zor ancak eğer sessiz bir yer bulabilirseniz 15 dakikalığına dinlemenizde yarar var.

Enerjik müzikleri dinlerler

Birkaç enerjik şarkı ile zihninizi boşaltmanıza ve daha enerjik olmanızı sağlayarak işlerinizde odaklanmanızı arttırır.

Egzersiz veya açma-germe hareketleri yaparlar

Esnek bir işiniz varsa ya da evde çalışıyorsanız öğleden sonra egzersiz hareketleri için harika bir zamandır. Egzersizlerden alacağınız enerji ile birkaç saat daha işlerinizde odaklanmanızı sağlayarak işlerinizde daha verimli sonuçlar almanızı sağlar. Ofis ortamında çalışıyorsanız uygun bir ortam varsa 10 dakika kadar egzersiz veya yoga işlerinizde verimliliği arttırır.

Başarılı kişilerin en çok dikkat ettiği ve ustaca uyguladığı üç şey; iyi bir gece uykusu almak, düzenli fitnes ve sağlıklı beslenmedir. Sizde bunları kendinize göre ayarlayarak hayatınıza entegre ettiğinizde işlerinizde verimliliğinizi arttırarak kariyerinizde başarıya ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.