Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı İş Kadınlarından İlham Veren Hikayeler!

Başarılı İş Kadınlarından İlham Veren Hikayeler!

İş hayatına büyük girişimcilik öyküleriyle ya da aniden giriş yapan, adını büyük markalara altın harflerle kazıyan ve hepimizde hayranlık uyandıracak birkaç kadının hikayesini anlatacağım sizlere. Bu kadınlar, ne yazık ki hala ataerkil sistemin baskın olduğu toplumumuzda “Yapamazsın” diyen tüm insanlığa karşı örnek olacak nitelikteler.

Gamze Cizreli – BigChefs



Tüm ülkede tanınan, tercih edilen BigChefs kafelerinin sahibi Gamze Cizreli’den bahsedeceğim ilk olarak. Kendisi 1968 doğumlu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. İş hayatına ilk olarak bir memur olarak başlamış. Daha sonra kendisi gibi memur olan yakın arkadaşıyla evlenmiş. İki eş bir zaman sonra ticaret hayatına atılmaya karar vermişler. İlk olarak Ankara’da açtıkları “Cafemis” adlı kafeleriyle Ankara’da gerçek anlamdaki ilk kafeyi açmışlar. Ankaralıları ilk kez cappucino, elmalı pay ve kreple tanıştıran eşler orada büyük bir değişime sebep olduklarını söylüyorlar. Daha sonra çift boşanmaya karar verince Gamze Cizreli her şeye sıfırdan başlamaya karar vermiş ve büyük banka kredileri alarak her şeye sil baştan başlamış. İlk BigChef’ini eşinin restoranının birkaç bina ötesindeki binanın giriş katına kuran Cizreli başarısıyla oluşturduğu diğer BigChefs zincirleriyle artık Türkiye’nin en önemli kadın girişimcilerinden biri.

Pınar ABAY - ING Bank Türkiye Genel Müdürü

Abay

ING Bank’ın değişim stratejisiyle “Değişim Yaratması” için  34 yaşında Türk bankacılık sektöründeki en genç genel müdür ünvanına sahip olmuş. KOBİ’lere ve karlılığa odaklı Hollanda merkezli ING Bank’ın pazarda ortalamanın üzerinde büyümesini sağlamış. Abay göreve geldikten sonra kadronun yüzde 25’i değişmiş ve kadın oranı artmış, hiyerarşi azalmış.

 

Gizem YASA – Butigo.com

gizem_yasa

University of Chicago’da ekonomi eğitimini tamamlayıp 2005 yılında mezun olan Yasa mezun olduktan sonra New York’ta bir hukuk firmasında çalışmaya başlamış. Başlangıçta bir hobi olarak yaptığı takı tasarımını profesyonel boyuta taşımış ve Amerika genelinde üst düzey firmalarla çalışma fırsatını yakalamış. Bir iş seyahati sebebiyle İstanbul’da bulunduğunda Harun Güner’le bir araya gelip Butigo fikrini duyan Yasa dünya çapında bir marka yaratma hayaliyle Türkiye’ye taşınmış ve Butigo’nun bir parçası olmaya karar vermiş.


Serpil TİMURAY – Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı

serpil

Telekom sektörünün ilk ve tek kadın CEO’su Timuray 2013’te Unilever CEO’su İzzet Karaca’dan YASED başkanlığını devralmış. Vodafone Türkiye’de kendi başlattığı “U Dönüşü” programıyla pazar payında, müşteri sayısında ve ciroda rekor artış sağlayarak Türkiye’yi Vodafone Grubu içinde en hızlı büyüyen ülke haline getiren Serpil TİMURAY servis gelirlerini ise tamı tamına yüzde 18,4 arttırmış.

Bu kadınlar hepimize örnek olacak nitelikteler. Bu kadınlar onlarca başarılı kadından sadece 5'i. Umuyorum ki tüm kadınlar bu başarı öykülerinden ilham alarak hayallerini gerçekleştirebilsin. Bizim kendi farkımıza varmanın zamanı geldi. Haydi başarmaya!

Özgün İçerik : Büşra SEZGİN


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.