Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı İnsanların Uyumadan Önce Yaptığı 8 Şey

Başarılı İnsanların Uyumadan Önce Yaptığı 8 Şey
kitap-tel

[ad name="Google Adsense"]

Başarılı insanların başarılarını koruyabilmek adına kendileri için geliştirdikleri bir takım alışkanlıklar bulunur. Bu insanlar bilir ki başarılı olmak hem fiziksel hem de zihinsel sağlığın tam olmasından geçiyor; bu sebeple de kendilerinin özellikle uyumadan önce mutlaka gerçekleştirdikleri bir rutin vardır. Eğer bunların neler olduğunu merak ediyorsanız siz de başarılı insanların uyumadan önce yaptığı 8 şeye bir göz atın.

1. Yaptıklarını gözden geçirirler

Her başarılı ve varlıklı insan uykuya dalmadan önce yaptıkları işin bir anlam ifade edip etmediğini sorgular. Bu uzun vadede yaptıkları bir iş olsa da günlük yaptıkları bir iş olsa da üzerinde düşünmeden uyumazlar. O gün hedefleri doğrultusunda ne kadar ilerlediklerini veya eksik bir şey varsa onun ne olduğunu belirler ertesi gün de üzerinde çalışmaya başlarlar.

GALERİYİ SAYFA NUMARALARINA TIKLAYARAK GÖREBİLİRSİNİZ.


2

[ad name="Google Adsense"]

2. Günlük tutarlar

Tüm başarılı insanlar fikirlerini, planlarını, hislerini not ederler. Daha sonra üzerinde neyin ne zaman doğru veya yanlış gittiğini düşünürler. Yazarak hem düşünme yetilerini geliştirirler, hem zihinlerini arındırırlar, hem de o gün baskın olan hislerinin ne olduğuna dikkat ederler. Günlük tutmak kendinizle baş başa kalmak gibidir ve çoğu zaman gün içinde fark etmediğiniz ama önemli olan olayları fark etmenizi sağlar.


3

[ad name="Google Adsense"]

3. Kitap okurlar

Gerçek şu ki ne kadar çok okursanız o kadar iyi liderlik edebilirsiniz. Birçok dünya çapında başarılı insan tam bir kitap kurdurur. Uyumadan önce en az 20 dakikalarını okumaya ayırırlar. Bu hem ufuklarını geliştirerek yeni fikirlerinin gelişmesine katkı sağlar, hem de farklı bakış açılarını keşfetmelerine yardımcı olur.



bloknot

[ad name="Google Adsense"]

4. Bir sonraki gün yapacaklarını planlarlar

Bir önceki geceden ertesi gün ne yapmanız gerektiğini planlamak ve bunları önem sırasına sokmak gün içinde sizi büyük bir rahatlığa kavuşturur. Başarılı insanlar da bunun bilincinde oldukları için her gün için kendilerine plan yaparlar. Bu şekilde güne daha hazır, güvenli ve daha az stresli başlarlar.


aile

[ad name="Google Adsense"]

5. Aileleriyle zaman geçirirler

Aileniz hiçbir zaman işinizin gölgesinde kalmamalı. Bağınızı koparmamak ve güçlendirmek için sık sık birlikte vakit geçirmelisiniz. Yapacak bir ton işinizin olduğunu ve zamanın sizin aleyhinize işlediğini düşünebilirsiniz ama bu ailenizi ihmal etmenizi gerektirmez. Çocuğunuza, ebeveynlerinize, kardeşlerinize vakit ayırın.


6

[ad name="Google Adsense"]

6. Başladıkları işi bitirirler

Üretken ve başarılı insanlar tüm becerilerini, yeteneklerini, enerjilerini ve bilgilerini başladıkları işi tamamlamak için kullanırlar. Sadece yapmak istedikleri işi değil yapmaları gerektikleri işi de yerine getirirler.


7

[ad name="Google Adsense"]

7. Dijital detoks yaparlar

Her gün uyumadan önce o gün yaptığınız tüm işlerden sıyrılarak yatağa girme hazzını yaşayın. Televizyonu kapayın, ona vereceğiniz enerjiyi kendinize depolayın. Telefonunuzu da kapayın veya başka bir odaya koyun, güne daha enerjik ve daha sağlıklı hissederek başlayacaksınız.


doga

[ad name="Google Adsense"]

8. Doğayla iç içe vakit geçirirler

Kendinizi yenilemek ve hazırlamak adına zihninizi temiz tutmalısınız. İş hayatınızın yoğun olması hayatınızdan keyifli aktiviteleri çıkarmanızı gerektirmez. Örneğin, kendinize günlük yürümeyi rutin haline getirin. Bu işle ilgili hiçbir şey düşünmeyip sadece kendinizle baş başa kalmanız için güzel bir fırsat olacaktır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.