Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı İnsanlar Her Zaman İmkansızı Kovalar! İşte Nedeni:

Başarılı İnsanlar Her Zaman İmkansızı Kovalar! İşte Nedeni:
En iyi Vince Lombardi özetler: ''Mükemmellik, ulaşılabilir bir şey değildir; ancak mükemmelin peşinde koşarsak, üstün bir başarı yakalayabiliriz''

Kovaladığımız şey, elde ettiğimiz şeyden genellikle farklıdır. Üniversiteden hemen sonra yurt dışına gitmeyi ve orada yüksek lisans yapmayı planlamış ancak onun yerine Türkiye'de oldukça iyi bir üniversitede yüksek lisansa başlamış olabilirim. Bu durumda yalnızca hedefimde küçük bir değişim yapmış olurum ve yine başarmış sayılırım.

Yolu Değiştirmek Başarısızlık Değildir.

Başarılı insanlar ve girişimciler özellikle hedefleri doğrultusunda hareket ederler. Bu hedefler, ilham veren ya da sizi başarısızlığa sürükleyen hedefler olabilir. Ancak girişimcilerle ilgili en iyi hikayeler, yeniden başlamalar ve yön değiştirmeler ile doludur. Eğer yaptığınız işi beğenmiyor ya da yaptığınız iş iyi olsa bile yılmış ve bıkkın hissediyorsanız yeni bir plan yapmalı ya da hedef koymalısınız. Yolunuzu değiştirmek kötü ya da yanlış değildir ve başarısız olduğunuzu da göstermez. Sadece yeni bir seçim yapmış olursunuz ve genellikle en doğru olanıdır.

4

Hiçbir Şeyi Gerileme Olarak Algılamazlar.

Durumlar kontrol dışı kalabilir: planlar sekteye uğrayabilir, sonuçlar başarısız olabilir, şirketler dağılabilir. Olumsuz deneyimler bir gerileme değildir, sizin için doğru olan yeni kararlar almak için bir fırsattır.

222222

Durum Ne Kadar Kötü Olursa Olsun Her Zaman Çıkar Bir Yol Vardır.

 İşler kötüye gittiğinde, kendinize 5 dakika ayırın ve ister bağırın çağırın isterseniz de ağlayın. İçinizde sizi kötü hissettiren duyguların sizi daha fazla engellemesine izin vermeyin, onları açığa vurun. Sonrasında tekrar tekrar deneyin ve kendinize başka bir yol bulun. (Her zaman başarıya götüren bir yol vardır.) Kendinizden daha büyük bir şeye hizmet ettiğinizi düşünün. Bu şirketiniz, personeliniz ya da size güvenen insanlar olabilir. Böylece kendiniz dışında, duygularınızın ötesinde ihtiyaç duyduğunuz yolu bulabilirsiniz.

5

Başarı, Farklı İnsanlara Farklı Görünür.

Hepimiz bize söylenen bazı ‘’Bunu yapamazsın, imkansız’’ gibi basmakalıp cümlelerle mücadele ediyoruz. Bazen ailemizin, arkadaşlarımızın bize yanlış yolu göstermeleri önümüze birer engel olarak çıkar. Ancak asıl engel içimizdeki engeldir. Kendimizi eskiden çok gerekli görülen ancak faydalığını kaybetmiş standartlarla değerlendirmeye devam ediyoruz, ısrar ediyoruz. Aslında, başarılı olmanın birçok farklı yolu vardır. Önemli olan, birden fazla doğru cevabın olduğunu bilmekten rahatça geçmektir.

888

Hiç Bitmeyen Bir Deneyimdir.  
Mükemmeli kovalamayı bırakmanın zamanı geldi mi? Hayır. Bu asla bitmeyen bir mutluluğun peşinde olduğunuzla alakalıdır. Hayatta, sürekli değişim için gereken esnek düşünce yapısını hayatınıza ne kadar erken geçirirseniz o kadar iyi olur.

Çeviri: Elif Kara

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.