Öğrenci Kariyeri Banner

Başarılı Bir Girişimci Olmak İsteyenlere Sean Yu'dan Tavsiyeler

Başarılı Bir Girişimci Olmak İsteyenlere Sean Yu'dan Tavsiyeler
Günümüzde kendi işinin sahibi olmak; birçok girişimin başarısızlıkla sonuçlandığına tanık olduğumuzdan zor ve karmaşık bir yol olarak görülüyor. Başarılı bir işletme sahibi olmak, iyi bir iş fikrini ve pazarı doğru analiz etmeyi gerektiriyor. Peki ya başarılı bir girişimci olmak için neler yapmalıyız ya da yola nereden başlamalıyız?

5-qualities-successful-entrepreneurs

Türkiye’nin en başarılı 10 startup’ı arasında gösterilen Paraşüt’ün Kurucu Ortağı Sean Yu, startup çalışanlarının kendi işini kurma hayalleri ilgili deneyimlerini paylaştı:

“Belki ileride kendi şirketinizi kurmayı düşünüyor olabilirsiniz. Böyle bir hedefiniz varsa bir startup’ta çalışmak belki de hayallerinizi gerçekleştirmek için gerekli tüm deneyimleri kazanacağınız yer olabilir. Bir startup’ta çalışmak, sıfır noktasındaki yeni bir ürünün ayağa kalktığını görmek gibidir. Startup organizasyonlarda dikey bir yapılanma olmaması, tüm çalışanların yöneticiler ile daha yakın temasta çalışabilmesine olanak tanıyor. Böylelikle şirketin hedefleri, karşılaşılan zorluklar ya da elde edilen başarılar, müşterilerle geliştirilen ilişkiler/deneyimler, tüm çalışanlar tarafından yakından tecrübe edilebiliyor. Startup çalışanları bir girişimin başlangıç safhasından itibaren tüm olgunlaşma evrelerine şahit oldukları için, ileride başarılı bir girişimci olmak için bulunmaz bir deneyim kazanmış oluyor.


Bir startup’ta çalışarak her gün yepyeni bir deneyim yaşayabilir, işinizle ilgili karşınıza çıkan zorlukları tek başınıza aşmak durumunda kalabilirsiniz. Öğrenmek ve kendinizi geliştirmek, zorunlu olduğunuz bir şey haline gelir. Bir Startup’ta çalışmak kesinlikle merdivenin basamaklarını daha hızlı çıkmanızı sağlıyor.


Bir Startup’ta birkaç yıl çalıştıktan sonra kendi girişimini kuran, pazara yeni bir ürün sunan birçok girişim görebiliyoruz. Ayakta kalabilen ve başarılı startup’lar çoğunlukla önceki kariyer hayatında startup ekosistemi içerisinde çalışmış bireylerden oluştuğunu görüyoruz. Girişimciliğin insanın içinde var olan bir duygu olduğuna inanıyorum, girişimcilik ekosisteminin herhangi bir parçasında deneyim kazanmak, kesinlikle ileriki kariyer hedeflerini olumlu anlamda etkileyecektir.”

Kaynak: girisimhaber.com

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.