Öğrenci Kariyeri Banner

Başarı Yolunda İş Hayatında Karşılaşılabilecek En Önemli 3 Problem

Başarı Yolunda İş Hayatında Karşılaşılabilecek En Önemli 3 Problem
İster ilk defa çalışmaya başlamış olun, isterse de yıllardır iş hayatında bulunun, çalışma hayatının göründüğü gibi olmadığını anlamış olmalısınız. Yanlış bilinen bazı noktaların dışında, çalışma hayatına ait birtakım sorunlar size zarar verebilir ve başarınıza gölge düşürebilir.

Başarı yolunda iş hayatında karşılaşılabilecek en önemli 3 problem

Üniversite Öğrencilerine Ek Gelir İmkanı


İş hayatında karşılaşılabilecek problemlerin üstesinden gelmek, başarının en önemli anahtarı olabilir
1. Sizden sürekli yapmanızı istenen görevler
Gün geçtikçe daha fazla yük altına girmek bugünün iş dünyasında bir ayrıntı olarak göze çarpıyor. Ancak sizden istenecekler hakkında fikir sahibi olamıyorsunuz. Ne kadar değerli olduğunuzu kanıtlamak için de her şeye evet deyip, bütün işleri halletmek istiyorsunuz. Ancak bunun ne kadar doğru bir yaklaşım olduğu son derece tartışmaya açıktır. Her ne kadar isteklerin sonu gelmese de, bütün işlere talip olmak yerine, seçici olmaya çalışmanız sizin değerinizi daha çok ortaya çıkarabilir.

2. İş yerinde oluşan politikalar

Başarı yolunda iş hayatında karşılaşılabilecek en önemli 3 problem
İş yerindeyken mümkün mertebe sağduyulu olmaya çalışmalısınız. İş yerindeki politikaların zaman kaybı olduğu düşünülse de, bunu tam tersine çevirmek de mümkün olabilir. Politika aslında insanlar arasında ilişki kurmaya yarayabilir. İş yerinde eğer doğru ilişkiler kurulabilirse bu karar vericilerin daha rahat bir pozisyonda olmalarını sağlayabilir.
Eğer politikanın her yerde oluşabileceği kabul edilirse, daha pozitif bir anlamda yeniden şekillendirilebilir. Politikayı daha pozitif ve etkili kullanabilmek için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:

• Yazılı ve yazılı olmayan kurallarla, organizasyonunuzun kültürüne olabildiğince bağlı kalın.
• Sizi destekleyecekler insanlardan oluşan bir network oluşturun.
• Başkalarına işlerinde yardım edin. Bu ilerisi için iyi bir yatırım olabilir.
• Sürekli olarak ofis içindeki olayları takip edin. Bir gün önce gerçekleşen olayların yarın tekrarlanacağını düşünmeyin.

[ad name="Google Adsense"]

3. İş dışında göz önünde bulundurmanız gereken detaylar

İşinizi iyi yapmanız halinde, çok başarılı olacağınıza dair size söylenen şeyler aslında gerçeği yansıtmayabilir. Özellikle işinizin tam olarak ne olduğu konusunda bir belirsizliğin olduğu yerlerde bu sizi ulaşmaya çalıştığınız hedeflerden alıkoyabilir.

İş hayatındayken sadece size verilen görevlerle değil de, başka bir sürü etmenle daha uğraşacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bunlar işinizin görünmeyen kısımlarını oluştururlar. Görünmeyen kısımda sizin işinizle alakalı olarak kendinizi nerede gördüğünüz, kendinizi nasıl tanımladığınız ve hayattan beklentinizin ne olduğu yatar. Bu gibi sorular ve tanımlamalar, belki de başarıya giden yolda en az işinizi iyi yapmak kadar etkili olabilir.

Kaynak:
Entrepreneur

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.