Öğrenci Kariyeri Banner

Barış Özcan Anlatıyor: Daha Etkili Öğrenmek İçin Ne Yapmak Gerek?

Barış Özcan Anlatıyor: Daha Etkili Öğrenmek İçin Ne Yapmak Gerek?

Oluşturduğu yararlı içeriklerle birçok kişinin hayatını değiştiren ünlü Youtuber Barış Özcan, yeni videosunda FEYNMAN TEKNİĞİ VE ÖTESİ'ni bizlerle paylaştı.







Öğrenmek, hayatta kazanabileceğimiz belki de en önemli alışkanlık. Şu anda bir öğrenciyseniz ne mutlu size. Tek işiniz “öğrenici” olmak. İleride başka işleri yapmaya başlayınca sakın bundan vazgeçmeyin. Peki çok iyi bir öğrenici olmanın sırrını söyleyeyim mi size? Öğretmen olmak.

30680

Öğretmen olmak derken sadece meslek olarak öğretmenlikten bahsetmiyorum. Herhangi bir konuyu öğrenmeye çalışırken uygulanabilecek bir yöntemden söz ediyorum. Diyelim ki öğrencisiniz ve bir sınava hazırlanıyorsunuz, ya da çalışansınız, girişimcisiniz ve bir sunuma hazırlanıyorsunuz. Öğrenilecek konuya nasıl hazırlanmak lazım? Nasıl ders çalışmak lazım? Soru bu.

Benim kendi bulduğum cevap 3 kelimeden ibaret. Fizikçi Richard Feynman 4 adımlı bir strateji öneriyor. Ama bütün bunları açıklamadan önce nasıl çalışmamak gerektiği konusunda Stanford Üniversitesi’nde “öğrenme” uzmanı olan profesör Candace Thille’in şu 5 uyarısına kulak verelim.

  1. Altını çizme, not al!
    373782-636247511734821922-16x9

  2. Zor olduğunu bil!
    topimg_22765_difficult

  3. Sıkıştırma! Son ana bırakma!
    gty_clock_midnight_seconds_rf_jc_150519_16x9_992

  4. Geri bildirimlere açık ol!
    feedback

  5. Israrcı ol!
    5a1a947e2ee40f1e6a000019


Barış Özcan'ın ilgili videosunu izlemek için tıklayınız.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.