Öğrenci Kariyeri Banner

Avrupa Birliği, Apple'ı Köşeye Sıkıştıran Yasayı Onayladı!

Avrupa Birliği, Apple'ı Köşeye Sıkıştıran Yasayı Onayladı!

Avrupa Parlamentosu, elektronik ürünlerde USB Type-C'yi zorunlu haline getiren yasa tasarısını oy çoğunluğu ile kabul edilmesine karar verdi. Alınan karara göre Apple, 2024'ün sonuna kadar iPhone'ları USB Type-C'ye geçirmek durumunda.

Sabah saatlerinde bir yasa tasarısı için oylama yapan yetkililer, Avrupa'da satılacak akıllı telefon, tablet, kamera ve dizüstü bilgisayarların hepsi için ortak bir USB Type-C şarj girişi olması gerektiğine dair tasarının kabul edilmesine karar verdiler.

Avrupa Birliği Ülkelerinde Satış Yapamayacaklar!

Avrupa Birliği otoritelerine göre ortak bir şarj protokolü, tüketicilerin ürün kullanımını kolaylaştıracak, sürdürülebilir olacak ve daha az elektronik atık oluşmasını sağlayacaktı. Ayrıca cihaz değişikliği yapılsa bile yeni bir şarj aleti veya kablo satın almaya gerek kalmayacaktı. Bugün yapılan oylamada 602 kabul, 13 red, 8 çekimser oy kullanıldı. 

Apple, bugüne dek piyasaya sürdüğü iPhone modellerinde lightning isimli özel bir konnektöre yer veriyordu. Ancak bugün alınan karar ile bu durum değişmek zorunda kalacak. Apple'ın Avrupa Birliği'ndeki değişikliği 2024'ün sonuna kadar hayata geçirmesi gerekiyor. Aksi takdirde Avrupa Birliği ülkelerinde iPhone satışı yapılamayacak.

Karara göre 2024 yılının sonuna kadar akıllı telefon, tablet ve kameraların tamamında USB Type-C bulunması gerekirken, 2026 yılına geldiğimizde dizüstü bilgisayarlar da bu kanun kapsamına alınacak. Ayrıca navigasyon cihazları, konsollar, oyun kumandaları, kablosuz kulaklıklar, akıllı saatler, taşınabilir hoparlörler, klavye ve fareler gibi diğer elektronik tüketici ürünleri de USB Type-C'ye geçiş yapmak zorunda kalacaklar.

Yetkililer, USB Type-C girişi kullanımının mümkün olmadığı küçük cihazlar için muafiyet uygulanacağını belirttiler.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.