Öğrenci Kariyeri Banner

Avatar: The Way of Water'dan Büyük Rekor!

Avatar: The Way of Water'dan Büyük Rekor!

Avatar: The Way of Water filmi, ilk 10 gününde 855 milyon dolar gelir elde etti. Filmin, 2022 sona ermeden önce 1 milyar dolarhasılat elde etmesi bekleniyor.

Sinema tutkunları, geride bırakmak üzere olduğumuz aralık ayında en çok Avatar: The Way of Water isimli filme ilgi gösterdiler. Böylelikle ilk kez 2009 yılında tanıştığımız, o yıllarda büyük ses getiren  Avatar'ın devam filmi, resmen geri dönüşünün etkisini göstermiş oldu.

Beklentiler Oldukça Yüksek!

15 Aralık'ta vizyona giren filmle ilgili yapılan araştırmalar, bu filmin ilk 10 günde küresel çapta 855 milyon dolar para kazandı. Bu rakamın, yıl sona ermeden 1 milyar doları aşmış olması bekleniyor. Böylelikle 2022'de 1 milyar doların üzerinde hasılat yapan Top Gun: Maverick ve Jurassic World: Dominion'dan sonraki üçüncü film, Avatar: The Way of Water olacak.

Avatar: The Way of Water için dudak uçuklatan hasılat açıklanmış olsa da sinema sektörünün beklentisi daha büyüktü. Ancak Çin'de yeniden patlak veren COVID-19 salgını, film gösterimlerinin yarıya düşmesine neden oldu. Bu da filmin gelirini doğrudan etkiledi. Bununla birlikte yurt dışında Noel tatiline çıkan insanlar bu fırsattan yararlanıp zamanlarını sinemadan ziyade tatil için harcıyorlar.

2009 yılında vizyona giren Avatar, vizyonda kaldığı süre boyunda 2.9 milyar dolar hasılat elde edip, tarihin en çok kazanan filmi olarak tarihe adı yazmıştı. Avatar, yıllar içerisinde bazı ülkelerde tekrar tekrar vizyona girdi. Bu da 2.9 milyar dolarlık hasılata ulaşılmasını kolaylaştırdı. Avatar: The Way of Water'ın bu rekoru kırıp kıramayacağı merakla bekleniyor.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.