Öğrenci Kariyeri Banner

Aşırı Tüketimi Ölümle Sonuçlanan 8 Besin

Aşırı Tüketimi Ölümle Sonuçlanan 8 Besin

   Günlük hayatımızda tükettiğiniz her şeyin fazlasının sizleri zehirleyip öldürebileceğini biliyor muydunuz?


   Bu zehirleyecek unsurların içerisine her şey giriyor. Su, kahve, muz hatta çikolata bile…

Ünlü simyager Paracelsus, ‘Her şey zehirli, mühim olan dozdur.’ demiştir ve ne yazık ki haklıdır. Çünkü günlük hayatta bile tüketeceğiniz her şeyin belirli bir sınırı mevcuttur.

 İşte o popüler olan günlük olarak tüketilen 8 gıda:


-SU

 https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-437583-0edb5865-71cb-4b2a-84b5-b094cb160a1e

Su, hayati kaynaklar arasında yer alan en önemli unsurdur. Su tüketilmediği zaman vücutta felaketlere sebep olabilirken aşırı su tüketiminin ölümle sonuçlandığını biliyor muydunuz?

Uzmanlar günlük olarak 2 litre su içmemiz gerektiğini söylüyor. Ama tek seferde bu oranın 3 katını içerseniz böbrekler bu kadar suyu arıtamayacağı için su zehirlenmesi yaşayabilirsiniz.

 

-ÇİKOLATA

cikolata-2050-yilina-kadar-tukenebilir,avl_8ALYs0aVOQ9MRZfsjw

Günlük hayatta işler ne zaman yolunda gitmese gözler çikolata arıyor. Adeta kakaonun içerdiği serotonin yani mutluluk hormonuna salgılanıyor. Peki çikolatanın aşırı tüketiminin öldürebileceğini biliyor musunuz?

Çikolatanın içerisinde az miktarda teobromin bulunur ve teobromin merkezi sinir sistemi için oldukça güçlü bir uyarıcıdır. Eğer ki 10 kg çikolata tüketirseniz, bedeninizde sizi ölüme götürecek kadar pek çok sorunla karşı karşıya gelirsiniz.

 

-KAHVE

880kahve

Kahve hepimizin kurtarıcısı. Kahve, kafein bağımlılığının oldukça yüksek olduğu şu günlerde, kahve tüketiminin artık kontrol altına alınması gerekmektedir.

Eğer ki 250 ml’lik 113 fincan kahve tüketirseniz hayatınızı kaybedebilirsiniz. Kafein hayatınızı kaybetmenize sebep olmaz, 30 litre su içtiğiniz için ölürsünüz. Maalesef ki bu şekilde hayatını kaybedenler günümüzde mevcut.

 

-MUZ

muz-nedir

Muz, ciddi bir potasyum içermektedir. Bu nedenle eğer ki 400 adet muz tüketirseniz, hayatınızdan olabilirsiniz.

 

-PORTAKAL

Orange-tree-1149584_960_720

Teknik olarak, portakal bu listede yer alan en masum besindir. Bunun sebebi, portakaldan ölmeniz için 11.000 tane portakal tüketmeniz gerekmektedir.

 

-ELMA ÇEKİRDEĞİ

manzana-y-media_53440609-_-panorama

Elma, yaz-kış tüketilen sevilen besinler arasındadır. Ancak günde 18 elma çekirdeği yerseniz ölebilirsiniz. Elma tohumlarının içerisinde siyanür bileşiği içerdiği için insanlarda toksik olabilir. Bu sebeple elma yediğiniz zamanlarda tohumlarından kaçınmak en iyisi olacaktır.

 

-ACI BİBER

880dsadfgfdsa

Acı biber, bir çeşit insanın kendi dayanıklığını test ettiği bir besindir. 130 kaşık acı biber, hayatınızın sona ermesi için yeterlidir.

 

-KİRAZ ÇEKİRDEĞİ

fft99_mf9483272

Kiraz çekirdeğini ısırdığınız an içerisindeki siyanür salgılanmaya başlayacaktır. Siyanür c oksidanına dönüşecek ve hücrelerinizin oksijen almasını engelleyecektir. Sadece 3  kiraz çekirdeği hayatınızı kaybetmenize yol açabilir.

 

Özel İçerik: Şevval Göker

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.