Öğrenci Kariyeri Banner

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrencilerine Ücretsiz Müzekart

Arkeoloji ve Sanat Tarihi Öğrencilerine Ücretsiz Müzekart
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokolü Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç imzaladı. Toplantıda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy arkeoloji ve sanat tarihi eğitimi gören öğrenciler için Müzekart yazılımında bir değişikliğe gideceklerini söyledi.

Ersoy, “Arkeoloji ve sanat tarihi eğitimi gören öğrencilerimize Müzekart yazılımımızda bir değişikliğe giderek önümüzdeki seneye kadar onların müze ve ören yeri ziyaretlerini ücretsiz hale getireceğiz. Çok kısa bir sürede bu yazılımı tamamlayacağız. Arkeoloji ve sanat tarihi eğitimi alan öğrencilerin asli görevleri kazı ve kazı başkanlıkları olduğu için bunların da müze ve ören yerlerine ücretsiz ziyaretini sağlayacağız.” dedi.

Üniversitelerin Salonları Sanatla Buluşacak


Millî Eğitim Bakanlığı ile geçen sene bir çalışma başlattıklarını hatırlatan Bakan Ersoy, küçük öğrencilerin Bakanlığa bağlı müzelerde eğitim alması hususunda bir protokolü hayata geçirdiklerini ve YÖK ile imzalanan bu yeni protokol ile de bunun kapsamını hızla büyüttüklerini söyledi.

20190404_2_35817348_43273954_Web

“Artık üniversiteleri de kapsayan kültürel ve sanatsal faaliyetler olsun istiyoruz.” diyen Bakan Ersoy, bu bağlamda YÖK’e bağlı üniversitelerde kullanabilecekleri, teknik özelliği yeterli olan salonların Bakanlığa bağlı tiyatro ve güzel sanatlar gibi Genel Müdürlükler tarafından kullanılabilir hale geleceğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bu çalışmanın gerek halkın üniversite ile kaynaşması gerekse üniversite öğrencilerinin ya da orada eğitim veren insanların Bakanlığın kültürel ve sanatsal faaliyetleriyle iç içe olması açısından çok çok faydalı olacağının altını çizdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ise " Müze Kart Akademi ismiyle öğrencilerin ve akademisyenlerimizin müze ve ören yerlerine girişlerine ve ziyaret etmelerine, dolayısıyla tarihi ve kültürel dokuyla bütünleşmelerine imkan sağlayacak. Bu hususta bir farkındalık oluşturacak" şeklinde bu kararı destekleyici bir açıklamada bulundu.

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.