Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Watch Satışları Yasaklandı!

Apple Watch Satışları Yasaklandı!

Apple Watch Series 9 ve Ultra 2'nin satışları ABD'de yasaklandı. Apple şirketinin bir patenti ihlal ettiği söylendi.

Apple, patent anlaşmazlığı nedeniyle yeni çıkan Watch Serisini satamayacak. Bu hafta sonundan itibaren geçerli olacak kararda, ABD’deki Apple Store’larda Watch Series 9 ve Ultra 2’nin satışı durdurulacak.

Apple Watch Satışları Durdu


Amerika Birleşik Devletleri Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından açıklanan karara göre, Apple’ın patent ihlalinde bulunduğu söylendi. Tıbbi teknoloji şirketi Masimo’nun kandaki oksijen sensörü teknolojisiyle ilgili olan patentlerini ihlal ettiği açıklandı.

2020 yılından beri Masimo ile patentler konusunda yasal mücadeleler veren Apple, mücadeleyi kaybetti. Alınan karara göre, ABD’deki online ve perakende mağazalarında Watch Series 9 ve Ultra 2’nin satışını durduracağını açıkladı.

Satışların durdurulması, sadece kandaki oksijen seviyesini ölçebilen yeni nesil Watch moddellerinde olacak. Bu özelliğe sahip olmayan Watch SE modelinin durumdan etkilenmeyeceği söylendi. ITC’nin kararı, garanti süresi dahilinde olan önceki satışları ve onarımları da muaf tutuyor. Bu durum, Türkiye pazarını etkilemeyor.

Diğer yandan, daha önce satılan cihazların çalışması konusunda sıkıntı yaşanmayacağı açıklandı. Buna göre, kandaki oksijen seviyesini ölçme konusunda geri adım atılmayacak fakat Watch Series 9 ve Ultra 2’nin ABD’ye ithalatı 25 Aralık’ta durdurulabilir.

Apple ise konuyla ilgili, ITC’nin kararına katılmadığını açıkladı. ABD’deki satışların en kısa sürede tekrar başlaması için yasal seçenekleri takip edeceğini açıkladı. Alınan kararın 60 günlük inceleme süresi devam ediyor.  

 

Kaynak

 


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.