Öğrenci Kariyeri Banner

Apple, Otomobil Sektörüne Hazırlanıyor

Apple, Otomobil Sektörüne Hazırlanıyor
apple

Apple’ın son hamleleri ve şimdi de Nvidia’dan bir yapay zeka uzmanının işe alınması, akıllardaki Apple otomobillerinin yapımını tekrardan gündeme getiriyor.

[ad name="Google Adsense"]

En son ortaya çıkan Apple Car söylentilerine Tim Cook tarafından yanıt gelmiş, bir bakıma araba yapmak istediklerini doğrulamıştı. WSJ tarafından düzenlenen konferansta Cook, “Otomobil sektöründe, tıpkı diğer ürünlerimizin alanında olduğu gibi, çok büyük bir sıçrama yaşanacak.” açıklamalarını yaparak bu konudaki fikirlerini dile getirmişti.

Apple, yapay zeka uzmanını buldu

Şimdi Apple’ın araba konusunu ciddiye aldığını gösteren bir diğer olay iseJonathan Cohen’in, Nvidia’dan Apple'a alınması. Nvidia piyasanın en meşhur grafik kartı üreticilerinden ancak son dönemde otomobiller için de atılımları olduğu biliniyor. Son dönemde Nvidia, otomobiller için bir teknik kullanmış ve grafik yongalarını araba yapım firmalarına satmıştı.

Yapay zeka uzmanı olan Cohen, LinkedIn’de profilini güncellemiş ancakApple için olan planlarını ortaya çıkarmamış. Nvidia’da çalıştığı dönemde otomotiv bölümünde 183 milyon dolar gelire ulaşıldığınıda, Cohen 2008yılından beri derin öğrenme üzerinde çalışmaktaydı. Re/code çalışanları konuyla ilgili Apple’a ulaşmış ve geri dönüş bekliyorlar.

 

Kaynak: shiftdelete.net

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.