Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Netflix'i mi satın alıyor? CEO Tim Cook'tan Açıklama

Apple Netflix'i mi satın alıyor? CEO Tim Cook'tan Açıklama

Apple'ın, Netflix'i satın alacağı iddiaları bir süredir gündemi meşgul ederken,  Apple CEO'su Tim Cook'a şirketin hizmet tarafını daha da genişletmek için "dış ürünler" satın almakla ilgilenip ilgilenmediğine yönelik bir soru soruldu. Cook ise konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Apple, donanımın yanı sıra hizmet tarafında da adından çokça söz ettirmeyi başarıyor. Peki, Apple hizmet tarafında büyük bir satın alma gerçekleştirecek mi?

Teknoloji devi, gelir rekoru kıran ve analistlerin ortalama beklentilerini aşan ikinci çeyrek raporunu kısa süre önce açıklamıştı. Apple CEO'su Tim Cook, raporun paylaşılmasının ardından yatırımcılarla bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme esnasında şirketin büyük bir satın alma düşünüp düşünmediğine yönelik de bir açıklamaya yer verildi.

Apple Netflix'i mi satın alıyor?

Gizchina'daki habere göre Tim Cook'a görüşme sırasında her yıl büyüyen hizmet sektörü hakkında sorular yöneltildi. Bu kapsamda Cook'a Apple'ın hizmet tarafını daha da genişletmek için "dış ürünler" satın almakla ilgilenip ilgilenmediği sorusu soruldu. Bu soru, teknoloji devinin Netflix'i satın almasına yönelikti.

Cook, yaptığı açıklamada Apple'ın stratejisi hakkında pek ayrıntı paylaşmadı fakat şirketin potansiyel satın almalar için sürekli olarak piyasayı takip ettiğini ve Apple'ın eğer mantıklı bir hamleyse büyük bir şirket satın almayı reddetmeyeceği yönünde görüş bildirdi.

Tim Cook ayrıca, her zaman piyasayı izlediklerini ve her seferinde "bu stratejik mi" sorusunu kendilerine sorduklarını ifade etti. Sırf satın almak için bir şirketi satın almayacaklarını ifade eden Cook, şirketin yalnızca geliri arttırmak için de satın alma işlemini gerçekleştirmeyeceğini belirtti.

Cook, şimdilik Apple'ın şirkete enerji katabilecek kişileri işe aldığını ve daha küçük şirket şirketleri satın almaya odaklandığını ifade etti.

Geçtiğimiz haftalarda Microsoft Netflix'i satın alabilir iddiası ortaya atılmıştı. Son zamanlarda Netflix'in satılacağına yönelik iddialar arttı. Dijital yayın platformunun satılıp satılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.