Öğrenci Kariyeri Banner

Apple Merakla Beklenen iOS 16'yı Tanıttı!

Apple Merakla Beklenen iOS 16'yı Tanıttı!

Apple, merakla beklenen iPhone işletim sisteminin yeni sürümü iOS 16'yı dün akşam tanıttı. Yeni işletim sistemi, özellikle kullanıcıların acil durumlarda hayatını kurtarabilecek özelliklere sahip olacak. 

Apple, her yıl merakla beklenen Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliğinin 2022 ayağını dün akşam başlattı. iPhone telefonlar için yayınlanacak olan yeni sürüm, iPhone kullanıcıları için pek çok faydalı yeni özelliği beraberinde getiriyor.  

iOS 16 İle Birlikte Gelecek Yenilikler:

iPhone’ların kilit ekranı yeniden tasarlandı:

İlk olarak duvar kağıdınızda derinlik modu olacak. Eğer duvar kağıdınızda bir yüz veya kişi varsa, saat gibi yazıların önünde kalacak.

Kilit ekranlarına artık widget ekleyebileceksiniz. Bu widget’lar arasında takvim uygulaması, hava durumu ve yapılacaklar listesi gibi kısa yollar bulunuyor. Artık bildirimler ekranın aşağısında toplu olarak gözükecek.

Kilit ekranında Canlı Aktiviteler kısmı bulunacak. Bu özellik sayesinde kilit ekranından canlı maçları takip edebilecek, müzik menünüzü büyütebilecek veya ilerlemelerinizi takip edebileceksiniz.

Mesajlar uygulaması sosyal medya gibi oluyor:

Mesajlar uygulamasında artık gönderilmiş mesajları düzenleyebileceksiniz. SharePlay isimli yeni özellik sayesinde arkadaşlarınızla beraber uzaktan dizi izleyebilecek, müzik dinleyebilecek ve daha birçok şey yapabileceksiniz.

Dikte özelliği, cümlelerinize otomatik olarak noktalama işaretleri ekleyecek. Bu dikte özelliğini Apple’ın Neural Engine’i destekliyor ve dokunarak yazma ile dikte arasında geçişi kolaylaştırıyor.

Apple’ın Harita uygulaması yeniden tasarlandı:

Apple’ın Harita uygulaması yeniden tasarlandı. Yeniden tasarlanan Harita uygulaması ile birlikte Fransa, İsviçlre ve Yeni Zelanda gibi ülkelerin içerisinde yer aldığı 11 ülkenin detaylı şehir planı uygulamaya eklenecek.

Yeni ‘Birden Fazla Durak’ rota sistemiyle belirlediğiniz rota üzerinde 15’e kadar durak ayarlayabiliyorsunuz ve bu rotalarınız ‘Yakın Zamanda Çizilen Rotalar’ sekmesine gidiyor ve istediğiniz zaman bu rotaları tekrardan kullanabiliyorsunuz.

iOS 16 ile birlikte güvenliğinize daha çok önem verilecek:

Apple’ın yeni Acil Durum butonu ile birlikte tüm hesaplara erişimi kesebiliyorsunuz. Bu da istemediğiniz kişilerle konumunuzun paylaşılmasını ve onların hesaplarınıza erişmesini engelliyor.

Ayrıca bu butona bastığınızda diğer tüm cihazlarda açık olan iCloud hesaplarınız kapatılıyor ve istemediğiniz kişilerden Mesajlar uygulamasından mesaj almıyorsunuz.

iOS 16, Canlı Metin özelliğine de değişiklikler getiriyor:

Canlı Metin özelliğine birçok yeni özellik geldi. Artık Canlı Metin’i videolarda kullanabiliyorsunuz. Bir videoyu durdurarak oradan metini kopyalayabiliyorsunuz. En önemlisi, aynı Google Çeviri gibi artık Çeviri uygulamasında kamera ile canlı çeviriler yapabiliyorsunuz.

Mac'lere gelen SpotLight aracı iPhone'lara da geliyor:

Yeni MacOS'e gelen SpotLight özelliği sayesinde bir şeyi arattığınızda kolayca bulmanıza yarıyor. Örneğin 'at fotoğrafları' arıyorsanız hem internetteki hem de cihazınızdaki at fotoğraflarını hemen görebiliyorsunuz. Bu özelliği 'Ev' tuşunun hemen üzerine tıkladığınızda bulabiliyorsunuz.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.