Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Hayat Kurtaracak Yeni Teknoloji!

Apple'dan Hayat Kurtaracak Yeni Teknoloji!

Apple, yeni kulaklığı AirPods 2 için üzerinde çalıştıkları yeni teknoloji ile yaşanacak olası trafşk kazalarının önüne geçmeyi planlıyor. Edinilen bilgilere göre yeni kulaklıklar, korna sesi gibi gürültü algıladığında sesi otomatik olarak ayarlayacak.

Son zamanlarda şirketin bir sonraki kablosuz kulaklığı olacak olan AirPods Pro 2 ile ilgili birçok spekülasyon teknoloji dünyasında dolaşıyor. Kullanıcılar kulaklığı merakla beklerken gelen yeni bir haber beklentileri daha da yükseltti.

Apple'ın AirPods'larına kalp atış hızı izleme gibi sağlıkla ilgili özellikler eklediği iddia ediliyor. Apple'ın en son almış olduğu bir patent, AirPods'un kullanıcıların yolda veya gürültülü şantiyelerde kazalardan kaçınmasına yardımcı olacağını vadediyor.

Sesi Otomatik Olarak Değiştirecek

Yeni ses teknolojisi ile kullanıcının cep telefonu veya Apple Watch tarafından toplanan GPS verilerini ve diğer sensör parametrelerini kullanarak, eşleşen sol veya sağ kulaklığın ses seviyesini değiştirerek kullanıcının yolculuk yönünü ve hızını belirleyebilecek.

Örneğin GPS verileri, kullanıcının yoğun bir kavşağa yakın olduğunu söyler ancak kullanıcı her iki kulağına da AirPods taktığı için karşıdan karşıya geçerken çevredeki trafiği algılayamayabilir.

AirPods'lar böyle durumlarda ses seviyesini düşürerek kullanıcıyı trafiğe karşı uyaracak. Veriler, kullanıcının yolda yürüdüğünü gösterdiğinde AirPods'lar yalnızca yol kenarındaki kulaklıkların sesini azaltacak. Örneğin kullanıcının sol tarafında bir yol varsa AirPods'lar yalnızca sol kulaklığın sesini ayarlayacak.

Aynı zamanda AirPods'lar ve diğer cihazlar belirli verileri algıladığında sistem, insanları dikkatli olmaları konusunda uyarmak için iPhone veya Apple Watch'ta kayıtlı alarm sesini çalabilecek.

Patente göre tehlikeli ortamlar, şantiyeler ve eğitim tesisleri gibi kullanıcıların konsantre olması gereken durumlarda AirPods'ların sesi otomatikmen azalacak bazen de durabilecek.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.