Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya’da Başvurabileceğiniz 8 Burs!

Almanya’da Başvurabileceğiniz 8 Burs!
Yurtdışı eğitimi düşünen öğrenciler için Almanya, hem eğitim kalitesi hem de eğitim masrafları açısından oldukça cazip bir ülkedir. Üniversite eğitiminde Avrupa’da en fazla yabancı öğrenciye eğitim fırsatı sunan ülke de Almanya’dır. Hem kaliteli okullarda hem de neredeyse badava üniversite okuma fırsatı Almanya’da üniversite eğitimini her geçen gün cazip kılan en önemli iki etkendir. Bunların yanı sıra her yıl öğrencilere; devlet destekli, devlet destekli olmayan ya da üniversitelerin öğrencilerine verdiği burslar olmak üzere 3 farklı kategoride burs olanakları sunulmaktadır.

Sizler için 3 kategoride derlediğimiz Almanya'daki bazı burs ilanları!

Devlet Destekli Burslar


Alman hükümeti, öğrenim görmek için Almanya’ya gelen uluslararası öğrencilere yönelik burs imkânları sunmak adına her yıl belirli bir miktar ayırmaktadır.

DAAD (Alman Akademik Değişim Servisi) Bursları

daad

Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD) farklı derecelerde (lisans, yüksek lisans, doktora) en geniş devlet destekli burs imkânlarını sunar. Aynı zamanda size yol gösterecek olan, kullanımı kolay bir burs veritabanına sahiptir.

(İlgili link)

 

Erasmus+



Eğer bir Avrupa ülkesindenseniz, Erasmus+ bursu almaya hak kazanabilirsiniz. Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Erasmus+, Avrupa’da bir değişim programı kapsamında öğrenim gördüğünüz süreçte geçim masraflarınızı karşılama amaçlı verilir. Almanya’nın Erasmus öğrencileri arasında en çok tercih edilen ülkelerden biri olması da yine bu bağlamda ilgi çekici bir gerçektir.

(İlgili link)

 

Devlet Destekli Olmayan Burslar


Uluslararası öğrencilere yönelik, devlet destekli olmayan pek çok burs imkânı mevcuttur. Bunlar çeşitli araştırma alanlarına ve akademik disiplinlere göre belirlenir ve genellikle üstün başarılı öğrencilere verilir.

Uluslararası Öğrencilere Yönelik Heinrich Böll Bursları

heinrich

Hem yerli hem de uluslararası öğrenciler lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerinde öğrenim görürken Heinrich Böll Stiftung Derneği’nden burs alabilmektedir. Bir akademik yıl içerisinde 2 kez başvuru alınmaktadır. Vakit kaybetmeden başvurunuzu yapın!

(İlgili link)

 

Deutschland Stipendium
BMBF

Üstün başarılı uluslararası öğrenciler bu program aracılığıyla, aylık 300€ burs almaya hak kazanabilirler. Kamu-özel ortaklığına dayalı olarak işletmeler, kuruluşlar veya özel kişiler başarılı öğrenciler için aylık 150€ katkıda bulunabilmektedir. –Bu tutar federal hükümet tarafından ilave 150€ ile tamamlanmaktadır.-

(İlgili link)

 

Kurt Hansen Fen Bursları

stipendien-uebersicht-bayer

Fen alanında öğretmen olmayı hedefleyen uluslararası öğrenciler, Bayer tarafından finanse edilen bu burs için başvuru yapabilirler. Destek verilen alanlardan bazıları şunlardır: Öğrenim projeleri, stajlar, yaz okulları, hazırlık ve ek dersler, fen bilgisi öğretmen eğitimi vs.

(İlgili link)

 

Üniversiteye Özgü Burslar


Büyük öğrenci şehirlerinin çoğunda olduğu gibi, Almanya'da adını duyurmuş üniversitelerin pek çoğu kendilerine özel burs imkânlarına sahiptir.

Frankfurt Maliye ve İşletme Okulu Doktora Öğrenim Harcı Muafiyeti

Frankfurt_School_of_Finance_and_Management_03

Frankfurt Maliye ve İşletme Okulu her yıl maliye, muhasebe, matematik ve işletme okullarında İngilizce bir programda öğrenim gören 10 doktora öğrencisine öğrenim harcından muaf olma imkânı sunar.

(İlgili link)

 

RWTH Aachen Üniversitesi Bursları

aachen

Aachen Üniversitesi Times Yüksek Öğretim İtibar Sıralaması’nda ilk 100’de yer almakta olup öğrencilerine oldukça fazla burs imkânı sunmaktadır. Hem uluslararası hem de yerli öğrencilere yönelik destek seçenekleri mevcuttur.

(İlgili link)

 

Uluslararası Araştırmacılara Yönelik FRIAS Cofund Burs Programı

image_large

Araştırma alanındaki başarıları ile bilinen Freiburg Üniversitesi, herhangi bir araştırma programına kayıt olan uluslararası öğrencilere çok sayıda burs imkânı sunar. Burs duyuruları genellikle yaz aylarında yapılmaktadır. –Dolayısıyla ilgili sayfayı kontrol etmeyi unutmayın!-

(İlgili link)

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.