Öğrenci Kariyeri Banner

Alman Market Zinciri Penny'nin Şaşırtan Sosyal Sorumluluk Projesi

Alman Market Zinciri Penny'nin Şaşırtan Sosyal Sorumluluk Projesi

İnsanlar tükettiğimiz birçok ürünün önemli bir kısmı arılar tarafından döllenerek üretiliyor. Yani biyo-çeşitliliğin devamı da büyük ölçüde arılara ve diğer tozlayıcılara bağlı. Arıların yaşamı üzerine dünyanın dört bir yanında çalışmalar yürütülürken, nesli hızla tüketen arıların yaşatılması için mücadele ediliyor.

Ekosistemin en önemli canlıları arılara dikkat çekmek için Almanya'nın market zinciri Penny, eşi benzeri görülmeyen bir sosyal sorumluluk projesiyle müşterilerini şaşırttı.

regalpenny

“Rettet die Bienen!” (Arıları Kurtarın)

Penny isimli süpermarket zinciri, arı ve böceklerin sayısının giderek azalmasının gıda kıtlığına yol açabileceğini ilginç bir etkinlikle anlatarak, tüketicileri bilinçlendirdi.

Penny-Markt, der heute morgen alle Produkte rausgerumt hat, die es ohne Bienen nicht mehr

Tüketiciler boş rafları görünce şaşkınlık yaşadı.Raflar süpermarket yetkilileri tarafından bilinçli olarak boşaltılmıştı. Markette çiçeklerin tozlaşmasına bağlı gıdaların hepsi raftan kaldırıldı. Böylece raflardaki ürünlerin %60’ı eksildi. Bu girişimin amacı ise sürdürülebilir ve ekolojik tüketim konusunda insanlarda bir bilinç oluşturmaktı. Ve başardı da.

Penny-Bienensterben-f31b4bd4419e93a0

Sosyal medyada da hala paylaşılan bu bilinç zinciri çığ gibi büyüdü.

İlgili video


Kaynak


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.