Öğrenci Kariyeri Banner

Akare’den Öğrencilere Ücretsiz Hizmet!

Akare’den Öğrencilere Ücretsiz Hizmet!
Her yıl yurtdışı eğitim hakkında bilgi almak isteyen kişilere yönelik düzenlenen Akare Yurtdışı Eğitim Fuarları 23-24-25 Ekim tarihlerinde İstanbul’da devam ediyor.

Üniversite Medya Birliği’nin medya destekçisi olduğu Akare yurtdışı eğitim fuarlarında ne olup bittiğini, bursları, hediyeleri ve gelişmeleri Akere Yurtdışı Eğitim Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Emrah Koknar ile konuştuk.

 

Akare Eğitim Fuarı* Bugün fuara yoğun bir katılım görüyoruz. Bu katılımdan memnun musunuz?

Tabi, memnunuz. 2 günlük fuar süresi boyunca 5 binin üzerinde öğrenci ağırlıyoruz. 15-16 ülkeden yaklaşık 90 kurum var burada. Hem dil okulları ve üniversiteler hem de yaz okulları, lisans yüksek lisans doktora ile ilgili bilgiler veriyorlar. Gelen öğrenci sayısından gayet memnunuz.

* Akare, yurtdışı eğitim fuarları ile neyi amaçlıyor?

Amacımız Türkiye’de eğitim alan ve yurtdışında devam etmek isteyen öğrencilere bu hizmeti ücretsiz sağlamak. Buraya getirdiğimiz öğrencilerle de bu okulları buluşturuyoruz. Herhangi bir ücret de talep etmiyoruz. Gelen öğrenciler de okul yetkilileriyle yüz yüze konuşarak bilgi alabiliyorlar. Bunun haricinde konsolosluk yetkilileri, danışmanlık şirketleri, konaklama opsiyonları ile ilgili bilgi de alabiliyorlar. Buraya gelip yurtdışı eğitim ile ilgili tüm süreç hakkında bilgi almalarını amaçlıyoruz. Yurtdışına gitmek isteyen öğrencilere bu şekilde yardımcı olmayı amaçlıyoruz.

 

[ad name="HTML"]

 

 

‘’Yurtdışı eğitim alanında bilgi veren başka fuar yok!’’

* Akare’yi diğer fuarlardan ayıran özelliği nedir?

Türkiye’de yurtdışı eğitim alanında bizden başka bilgi veren fuar yok. Diğer fuar şirketlerinden ayıran yönümüz bu. Sadece yurtdışı eğitim alanında bilgi veriyoruz. Bu fuarda Türkiye’den katılmak isteyen üniversitelere bile yer vermiyoruz, ismimizle çelişmeyelim diye. Diğer yurtdışı eğitim fuarlarından farkımız ise 15 yıllık bir şirketiz. Türkiye’de bu işi yapanlar sadece yurtiçinde yapıyorlar. Biz ise aynı organizasyonu İstanbul merkezli olarak 6 ülkede 14 şehirde organize ediyoruz. Tanıtım ve pazarlama anlamında farklarımız var. Daha çok liseler ve üniversiteler için de spesifik tanıtımlar yaparak dijital medyayı kullanarak, Üniversite Medya Birliği gibi öğrenci oluşumlarına destek vererek daha kaliteli öğrencileri fuara getirmeyi amaçlıyoruz.

Akare Yurtdışı Eğtim Fuarı

* Bu fuardan sonraki hedefleriniz nelerdir?

Her yıl hedefimiz fuar yaptığımız ülkelerin sayısını artırmak ve katılımcı üniversitelerimizde daha fazla öğrencinin eğitim görmesini sağlamak. Bu hedefler doğrultusunda 3 ülke ve 6 şehir daha ekledik. Önümüzdeki yıl da Kırgızistan ve İngiltere’yi de dahil edeceğiz. Buraya gelen okulların da daha kaliteli öğrenciler almasını sağlayıp buradan gidecek öğrenciler için de memnun kalmalarını hedefliyoruz.

* Fuar katılımcılarına neler iletmek isterseniz?

Buraya gelen katılımcılar istedikleri bilgileri yüz yüze alabilirler. Okullardan ve ülkelerden bilgi almak istiyorlarsa danışmanlar da mevcut. Bütün bu işlemleri yapıp ülkelerine ve okullarına karar verdikten sonra nasıl gidecekler, vize süreçleri nasıl işliyor, ne yapacaklar, randevu nasıl alınır, evraklar nasıl hazırlanır gibi konularda her türlü bilgiyi verebiliriz.

‘’Danışmanlıklar tamamen ücretsiz.’’

* Danışmanlıklar ücretsiz mi?

Tamamen ücretsiz. Zaten fuarımıza kabul ettiğimiz şirketlerimizin tamamı Türkiye’deki Uluslararası Eğitim Danışmanları Derneği’nin üyesi şirketler. Dolayısıyla buraya üye olan şirketler herhangi bir ücret talep edemezler. Yani burada danışmanlık şirketlerinden aldıkları bilgilerden sonra Türkiye’deki ofislerine gitseler de bu danışmanlık hizmetleri tamamen ücretsiz devam edecek. İstedikleri bilgileri alabilecekler. Fuardan 1 saat önce de organize edilen seminerler var. Bu seminerlere de katılanlar sertifika alabilirler.

* Son olarak Üniversite Medya Birliği hakkında neler söylemek istersiniz?

Bu organizasyonda Üniversite Medya Birliği ile işbirliği yapmaktan gayet memnunuz. Üniversitelerde üniversitede bize tanıtım olanağı sağlıyorlar. Üniversite Medya Birliği’ne üye olan öğrencilerin potansiyeli de bize zaten uyuyor. İlerideki yıllarda da işbirliğimizin devamını istiyoruz.

Röportaj: Tuba Aydın & Ahmet Acar


Deşifre: Yunus Bürtek



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.