Öğrenci Kariyeri Banner

Açıköğretim Lisesi Sınavında Kopya Skandalı!

Açıköğretim Lisesi Sınavında Kopya Skandalı!

Açıköğretim Lisesi birinci dönem sınavları 9 Aralık'ta çevrimiçi olarak başlatılmıştı. 11 gün erişim süresi olan sınava giren öğrencilerin cep telefonlarıyla soruların fotoğraflarını çekerek paylaştıkları ortaya çıktı.

Bunun üzerine sınav haraketleri ve verileri üzerinden kopya çektiği tespit edilen 60 bin öğrencinin sınavının iptal edilmesine karar verildi. Gözlemciler Komisyonu tarafından tüm sınavları iptal edilen öğrenciler 2 yıl boyunca Merkezi Sistem Sınavları'na giremeyecek. Alınan karara göre, sınavlara yalnızca öğrenim çağı dışında olanlar girebilecek.

5 Yıla Kadar Hapis Cezası Verilebiliyor!

Hürriyet'te yer alan bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı Açıköğretim Lisesi yetkilileri, sınav sorularının bakanlığın izni ve bilgisi olmadan paylaşılmasının birtakım yaptırımları bulunduğunu ifade etti.

Bakanlık yetkilileri konuyla ilgili kanun içeriği hakkında şu bilgileri aktardı:

"İlgili kanunun hükümleri gereğince, MEB tarafından yapılan sınavlarda, sınav sorularını ve bunların cevaplarını internet, sosyal medya ve benzeri gibi platformlarda paylaşan öğrenciler hakkında işlemler yapılmaktadır. Buna göre, sınavda Kopya girişiminde bulunan ve buna yardımcı olanlar 5 yıla kadar hapis ve para cezası talebiyle yargılanabiliyor. Sınav sorularını paylaşan öğrenci, sınavın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle Bakanlık tarafından yapılan ehliyet sınavları dahil hiçbir sınava başvuramıyor ve giremiyor."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.