Öğrenci Kariyeri Banner

Abitur Nedir?

Abitur Nedir?
Abitur Nedir?

Abitur, Almanya lise bitirme sınavı olarak tanımlanabilir. Abitur diploması yalnızca Almanya'da değil aynı zamanda birçok Avrupa ülkesi ve ABD'de de geçerli olup bu ülkelerde üniversite imkanı sağlıyor.

Abitur diplomasına sahip öğrenciler Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki diğer Abitur yapan öğrencilerle eşit haklara sahip oluyor. İngilizce eğitim veren bir üniversiteye başvurma durumunda ise öğrencinin TOEFL veya IELTS gibi sınavlarla İngilizce yeterliliklerini kanıtlamaları isteniyor.

Sınav

Abitur diploması almak isteyen öğrenciler yazılı ve sözlü olmak üzere iki farklı sınava giriyorlar. Yazılı sınavda öğrenci; matematik, İngilizce , Almanca ve öğrencinin kendi seçtiği bir fen dersinden sorumlu tutuluyor. Sözlü sınav ise sadece öğrencinin yine kendi seçtiği bir diğer fen dersinden oluşuyor. Öğrenci isterse bir ek dersten daha sözlü sınava girebiliyor. 12. sınıfta girilen ön Abitur sınavı ile 11 ve 12. sınıf ders notları da Abitur diploma notunu etkiliyor.

Abitur Diplomasının Not Sistemi 

Abitur'a giren öğrenciler 1 ile 6 arası bir puan alır. Bu notlar virgüllü sayılar şeklinde olur(1.1;3.4). En yüksek puan 1.0 iken 4.0 ve üzeri bir not alan öğrenci Abitur diploması almaya hak kazanamaz.

Türkiye'de Abitur Diploması Veren Liseler

Türkiye'de öğrencilerine Abitur imkanı sağlayan yalnızca iki okul vardır ve bunlar İstanbul Erkek Lisesi ve Alman Lisesi'dir.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Ayşe Atar tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.