Öğrenci Kariyeri Banner

AB Komisyonu Şarj Cihazlarıyla İlgili Yeni Düzenleme Getirdi!

AB Komisyonu Şarj Cihazlarıyla İlgili Yeni Düzenleme Getirdi!

AB Komisyonu, tüm elektronik cihazlar için artık ortak şarj standardını zorunlu kılmaya başlayacak. 

Avrupa Birliği Komisyonu, 2024 yılı itibarıyla bütün elektronik cihazlar için standart bir şarj cihazı kullanımını zorunlu kılacak yeni düzenlemeyi açıkladı.

Komisyon, elektronik cihaz üreticilerinin en az bir tane olması şartıyla USB-C portu sağlamasını gerektirecek ortak bir şarj cihazı direktifini benimseyeceğini duyurdu. Yeni düzenleme, 28 Aralık 2024'ten itibaren kademeli olarak yürürlüğe girecek.

Elektronik Atıklar Azaltılacak.


Komisyon, ilk olarak cep telefonları, tabletler, kulaklıklar, video oyun konsolları, kameralar, bilgisayar fareleri ve e-okuyucular gibi daha küçük çaplı cihazlar için geçerli olacak olan yeni kuralın, Nisan 2026'dan sonra dizüstü bilgisayarları da kapsayacağını açıkladı.

Hollanda Ekonomik İşler Bakanı Micky Adriaansens, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu düzenlemeyle birlikte yılda binlerce ton kullanılmayan şarj cihazının çöpe atılmasının önüne geçerek elektrikli atıklarda önemli bir azalmaya neden olacağını söyledi. Karar, AB Komisyonu'nda 602'ye karşı 13 ret oyla kabul edildi.

AB Parlamentosu, hızlı şarjı destekleyen tüm cihazların artık aynı hızda şarj edileceğini ve kullanıcıların cihazlarını uyumlu herhangi bir şarj cihazıyla aynı hızda şarj etmelerine olanak tanıyacağını belirtti.

 

Kaynak

 


Tuğba Nur Pehlivan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Tuğba Nur Pehlivan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.