Öğrenci Kariyeri Banner

91. Akademi Ödülleri: En İyi Film Dalında Adaylıklar Tahminleri

91. Akademi Ödülleri:  En İyi Film Dalında Adaylıklar Tahminleri
25 Şubat'da yapılacak 91. Akademi Ödüllerine artık sayılı günler kaldı. Özellikle en iyi film dalında hangi filmlerin adaylık alacağı merak konusu. Geçtiğimiz günlerde Altın Küre Ödüllerinin adaylıkları açıklanmıştı. Akademi ödülleri adaylıklarının da bunlara benzer olması bekleniyor. 76. Altın Küre adaylıklarına baktığımızda "En iyi Drama Filmleri" kategorisinde; Black Panther, BlacKkKlansman, Bohemian Rhapsody, If Beale Street Could Talk ve A Star Is Born var. "Komedi ve Müzikal dalında En İyi Film" kategorisinde ise; Crazy Rich Asians, The Favourite, Green Book, Mary Poppins Returns ve Vice var.

Şimdi tahmin edilen bazı filmlerin listesine bir göz gezdirelim.

1. A Star Is Born (Bir Yıldız Doğuyor) 



 

Lady Gaga ve Bradley Cooper'ın başrollerini paylaştığı film en çok konuşulan ve çok beğenilen filmlerden biri oldu. Bradley Cooper'ın ilk kez yönetmen koltuğuna geçtiği film, yetenekli ancak bilinmeyen Ally'yi keşfedince düşüşün eşiğine gelen bir country müzik yıldızı olan Jackson Maine'i konu alıyor. İkilinin kariyerlerindeki ayrım büyüdükçe, ilişkileri de hasar almaya başlıyor. Eleştirmenlerce filmin 91. Akademi Ödüllerinde "En iyi Drama" dalında ödül alması hatta kazanması çok yüksek ihtimal.

 2. Roma




Meksika-ABD ortak yapımı olan film, orta sınıf ailelerin yaşadığı Roma mahallesinde bulunan bir ailenin evinde yaşayan Cleo isimli genç kızın üzerinden anlatılıyor. Cleo, sevgilisi Fermin'den aradığı ilişkiyi bulamazken bu sırada evin 4 çocuklu hanımı Sofia, kocasının yokluğuyla başa çıkmaya uğraşır. İki kadın, bu zorlu zamanlarında birbirlerine destek olmaya başlar. Film, sinematografik açıdan oldukça başarılı bulunurken, "En İyi Yabancı Film" dalında ödül alması bekleniyor.


3. Bohemian Rhapsody




Bohemian Rhapsody, Queen grubuna, müziklerine, klişelere meydan okuyan ve kuralları yıkarak dünyanın en sevilen sanatçılarından biri haline gelen ikonik solistlerine bir saygı duruşu niteliği taşıyor.  Bohemian Rhapsody de çok konuşulan ve en çok izlenen filmlerden biri olmuştu. Özellikle filmdeki konser sahneleri çok beğenilmişti. Tabii ki eleştirilen tarafları da olmuştu. Filmin "Drama Dalında En İyi Film" adaylığı alması kesin gözüyle bakılıyor.


4. The Favourite (Sarayın Gözdesi)



Yönetmen Yorgos Lanthimos akademiye uzak filmler yapmasıyla biliniyordu. Bu sefer daha yakın bir filmle karşımıza geçti. The Favourite, 18. yüzyılın başlarında İngiltere’de hüküm süren Kraliçe Anne’in kraliyet entrikaları, ihtirasları, kıskançlıkları ve ihanetleri içeren müstehcen ve iğneleyici hikayesini anlatıyor.  Filmin "En iyi Komedi ve Müzikal" dalında adaylık alması beklenirken, kazanması ise pek muhtemel görünmüyor.


5. BlacKkKlansman (Karanlıkla Karşı Karşıya)




Altın Küre'de de "En iyi Drama" adında adaylık alan filmin, Akademi Ödüllerin'de de adaylık almasına kesin gözüyle bakılıyor. Irkçılık göndermelerini başarıyla yapan film, birçok eleştirmen tarafından da olumlu yorumlar aldı. "En iyi Film" ödülünü kazanır mı bilemeyiz ama adaylık alması kesin gözüyle bakılan filmlerden birisi. BlackKkKlansman, kenti ele geçirmeyi planlayan bir örgütü durdurmaya çalışan bir dedektifin hikayesini anlatıyor.


Bizim size sunduğumuz kesin gözüyle bakılan adaylıklar bunlardı. Bunlar haricinde Green Book, Vice, If Beale Street Could Talk, First Man, A Quiet Place, Widows gibi filmlerinde adaylık alması bekleniyor. Adaylıklar açıklandıktan sonra 91. Akademi Ödülleri 25 Şubat'da yapılacak törenle belli olacak. Heyecanla bu ve diğer kategorilerde kimlerin kazanacağını bekliyor olacağız!


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.