Öğrenci Kariyeri Banner

7 Adımda Motivasyonunuzu Yükseltip, İsteklerinizi Gerçekleştirebilirsiniz

7 Adımda Motivasyonunuzu Yükseltip, İsteklerinizi Gerçekleştirebilirsiniz
7-adımda-motivasyonunuzu-yükseltip-isteklerinizi-gerçekleştirebilirsiniz-standart-1

[ad#HTML-2]

Her günü aynı motivasyon ve duygularla geçiremeyebilirsiniz. Bir gün planlarınızı gerçekleştirmeye yakın olduğunuzu düşünüp, hayata pozitif bakarken, bu birden bire tersine dönebilir. Projelerinizi bitirememeye başlarsınız. Hatta en küçük görevleri bile yapmakta zorlanabilirsiniz. İnsanlar size nasıl olduğunuzu sorduğunda, üstü kapalı cevaplar vermeye başlarsınız. Ertesi günün farklı olacağına dair kendinize sözler verirsiniz. Egzersiz yapıp, sağlıklı beslenmeye çalışırsınız. İki saat sonra aynı döngünün içine girdiğinizde bir çözüm yoluna ihtiyacınız olduğunu fark edebilirsiniz.
1. Bir gün hiçbir şey yapmayın

Bütün aktiviteleriniz durdurun. Bir günlüğüne kendinize hiçbir şey yapmama özgürlüğünü tanıyın. Eğer bir yerde çalışıyorsanız, boş bir gün ayarlamaya çalışın.

Bu ayarladığınız boş günde, erken kalkmaya çalışmayın. Canınız ne zaman isterse o zaman kalkın. Bunu yaptığınız için herhangi bir pişmanlık da duymayın. Güzel bir kahvaltı yapın ve hiçbir şey yapmamanın tadını çıkarmaya çalışın. Sürekli çalışan biri iseniz, bunu yapmak size zor gelebilir. Ancak yaptığınızda, gelecek adına fiziksel, ruhsal ve duygusal olarak daha iyi bir seviyede olabilirsiniz.

[ad name="Google Adsense"]

2. Çalışma ortamınızı yeniden düzenleyin

Çalıştığınız ortama gidin ve bir süreliğine ortamı gözden geçirin. Burada ne hissettiğiniz önemli. Çok dağınık, organizasyonu olmayan ve odaklanmanıza engel bir ortam mı görüyorsunuz? Eğer böyle hissediyorsanız hemen odayı düzenlemeye başlayın. Gereksiz eşyaları göz önünden kaldırabilir, ihtiyacınız olanları size yakın tutabilirsiniz. Çalışma ortamınızı her gün işe gitmek isteyeceğiniz bir şekilde yeniden düzenleyin.

3. Bir günlük VIP strateji uygulayın

İlk iki adımı stresinizi yok etmek için tasarlandı. Ancak sizin zihniniz, çalışmaya çok alışkın olduğunuz için yine de çok fazla dinlenmeye müsait olmayabilir. Eğer yaptığınız işten çok fazla uzak kalırsanız, bu sizde kaygı uyandırabilir. Yeni düzenlediğiniz çalışma ortamında, sizin enerjinizi ve zamanınızı alan konuları belirleyin. Bunları bir kağıda yazın. Sonra bu kağıdı gözden geçirmek için uygun bir yer bulun.

Bu yer günlük hayatınızın geçtiği mekanlardan birisi olmamalıdır. Sessiz ve sakin olan bir kafeyi tercih edebilirsiniz. Önemli olan kendinizi rahat hissettiğiniz bir yer olması.

Bu yere gittiğinizde kendinize şu soruları sorun:

Neden ve kimin için bunları yapıyorum?
Planlarımı gerçekleştirdiğimde hayatım nasıl bir şekle bürünecek?
Planlarımı gerçekleştiremezsem hayatımda neler olacak?

Cevaplarınızı da bir kenara not edin. Sonra sizin enerjinizi alan işlerden, planlarınıza uymayanların üzerini çizin. Kalanlara bakın ve önünüzdeki 30 günlük sürenin planını bunlara göre yapın.

4. Yardım isteyin

Birilerinden yardım isteyebilmek her zaman önemlidir. Profesyonel bir kişiden günlük yükümlülüklerinizi yerine getirebilmek için size yardım etmesini isteyebilirsiniz. Tabii bunun dışında zihninizi boşaltmak için de bir takım insanlarla takılabilir ve toplu terapilere girebilirsiniz. Böylelikle yalnız hissetmemiş olursunuz. Hatta kendinize bir koç ya da mentör bile bulabilirsiniz.

5. Akşamları rahatlamanızı sağlayacak bir rutin edinin

Yatağa yattığınızda rahatça uyumanızı sağlayacak, sizi rahatlatacak bir akşam rutini edinmeye çalışın. Duş alabilir, banyo yapabilirsiniz mesela. Bazı insanlar meditasyon yapıyor, bazıları da günlük tutuyorlar.

6. Size enerji verecek bir sabah rutini edinin

7 adımda motivasyonunuzu yükseltip, isteklerinizi gerçekleştirebilirsiniz
Sabah rutini güne enerjik başlamanızı sağlar
Tıpkı akşam rutini gibi, sabah da bir şeyler yapabilirsiniz. Akşam rutini gece rahat uyumanızı sağlarken, sabah rutini de güne enerjik başlamanızı sağlamalıdır. Aslında tükenmişlik yaşayanlar için sabah işe gitmek için yataktan kalkmak çok zordur. Eğer bu durumun içine düşerseniz ve bütün günün bu duygusal yoğunlukta geçmesine müsaade ederseniz, bu sizi daha da kötü yapabilir. Bu durumun çözümü ise, sabah rutinidir. Sürekli olarak bunu yapmaya devam ederseniz, artık alışkanlık haline getirirsiniz ve sabahları kalkmak eskisi kadar zor olmamaya başlar.

7. Başardıklarınız için kendinizi kutlayın

Başardıklarınızın farkında olmanız çok önemlidir. Hem farkında olmanız hem de kendinizi takdir etmeniz gerekiyor. Şimdiye kadar yaptıklarınızdan ötürü kendinizi ödüllendirmiş olursunuz. Yarıca bu gelecek adına sizi motive eder ve işinize dört elle sarılmanızı sağlayabilir.

Kaynak:
Addicted2success

Çeviri:
Uplifers

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.