Öğrenci Kariyeri Banner

5 Maddede Network Ağınızı Genişletin

5 Maddede Network Ağınızı Genişletin
Birçok insanın, iş hayatına başlamadan önce ya da öğrencilik yıllarında kafasını karıştıran bir soru vardır. İş ağı ya da yaygın kullanımıyla network nasıl genişletilir?

Öncelikle iş ağının tanımına bakacak olursak, kitabi tanımı, kişiler arası bilgi ve fikir taşımaktır diyebiliriz. Sosyal kullanımı ise etkileşimde bulunduğumuz insanlar, kurduğumuz iş ilişkileri, iş hayatında karşılıklı fayda sağlayabildiğimiz birlikteliklerdir.

Gün geçtikçe rekabetin arttığı iş dünyasında, güçlü bir iş ağını herkes ister. Çünkü güçlü bir iş ağı, bazen istediğiniz bir işe daha kolay girmenizi sağlar ya da güzel avantajlardan erkenden haberdar olmanızı sağlayabilir. Bazense değerli olan girişim fikrinizi hayata geçirmek için gerekli olan ihtiyaçları karşılayacaktır. Peki, iş ağı (network) bu kadar önemliyse, nasıl genişletebiliriz?

1- Linkedin'in Nimetlerinden Faydalanın.


Kariyer gelişimine önem veren her bireyin Linkedin hesabı vardır. Peki etkili kullanılıyor mu? LinkedIn, kullanıcı sayısının fazla olmasıyla birçok insana ulaşmamızı ve birçok kişiyle bağlantı kurmamızı sağlar. Kurduğumuz bağlantılar sayesinde iş hayatındaki birçok gelişmeyi anlık olarak takip etmemize olanak verir. LinkedIn'deki bir diğer güzel özellik ise iş ilanları. İş ve staj ilanları sayesinde kariyer fırsatları bir tuş uzağınızda.

2- Staj ve Yarı Zamanlı Çalışma

Öğrencilik yıllarındayken, iş hayatını birebir deneyimleme fırsatı sunan stajlar ve yarı zamanlı çalışma, iş ağını genişletmek için bulunmaz bir fırsattır. Staj ve yarı zamanlı çalışma süresince, projelerde aktif olarak rol almak, öğrenmeye açık olmak, proje yöneticilerinizin dikkatini çekecektir. İş ağınızı genişletirken belki işinizi de garantileyebilirsiniz.

3- Öğrenci Kulüpleri

Birçok öğrenci, üniversitenin ilk yıllarından itibaren hem bilgi edinmek hem de arkadaş edinmek için öğrenci kulüplerine üye olur. Kulüplerdeki etkinlikler ve kurulan arkadaşlıklar sayesinde iş ağı genişletilebilir. Kulüp etkinliklerinde beraber sorumluluk aldığın arkadaşın belki iş ortağın olur kim bilir...

4- Konferans ve Seminerler

Bir konu hakkında meraklı olan insanları bir araya getiren konferans ve seminerler, size ilham verecek olan kişilerle karşılaşmanızı sağlayabilir. Yeni bir kişiyle konuşmanızı başlatacak olan küçük bir "Merhaba:)" hem iyi bir izlenim bırakmanızı sağlayacaktır hem de iş ağınıza yeni kişileri katabilmeniz için fırsat verecektir.

5- İletişiminizi Sürdürün

Kurulan bağlantılar, edinilen arkadaşlıklar, çalışma tecrübesi ile kazanılmış iş ilişkileri, iş ağınızın güçlü olması için çok önemlidir. Tüm bunlar güncel bir şekilde sürdürülürse anlamlı hale gelir. Güçlü iletişim, yeni birçok insanla karşılaşmanızı da sağlayacaktır.

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Serap AKIN tarafından oluşturulmuştur.

Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.