Öğrenci Kariyeri Banner

4. Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Boğaziçi'nde!

4. Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali Boğaziçi'nde!
Dördüncü Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali, 13-14 Ekim 2017’de sizleri Boğaziçi Üniversitesi’ne bekliyor! Görme engellilerin günlük hayatları, karşılaştıkları engeller ve yaşam standarlarına dair onlarca şey deneyimleyeceğiniz bu festivalde, her standın size öğreteceği bir şey var!

Getem ve Engelsiz Erişim Derneği yarın(13 Ekim) ve cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Güney Meydan'da etkinliği gerçekleştirecek.
Festivalimiz, Ekim ayında erişilebilirlik aktivistleriyle buluşuyor. Engelsiz Erişim Derneği ile Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) iş birliğinde, ilkini 2014 yılında gerçekleştirdiğimiz Beyaz Baston ve Erişilebilirlik Festivali, dördüncü kez ziyaretçileriyle buluşuyor.

 

İlk üç yıl renkli stantlarından konserine, panellerinden güldürü ve sinema gösterimine kadar pek çok aktiviteyle ziyaretçilerine müthiş bir festival yaşatan Engelsiz Erişim Derneği ve GETEM, bu sene de dopdolu bir programla karşınızda olacak.
Yine Özgürlüğün Ritmi beyaz baston şarkıları ile sokak sahnesine çıkacak, yine erişilebilirlik sözü hep birlikte söylenecek, birbirinden erişilebilir stantlarımız bizleri bekliyor olacak.

Black & Gold Graduation Party Poster (CMYK)

  • Ayrı laboratuvarlarda bilimsel çalışma yapmak yerine birlikte bilimin nasıl erişilebilir olabileceğini keşfedeceğiz.

  • Bireysellik, mahremiyet ve bağımsızlık temalı açık kürsü forumumuzu gerçekleştireceğiz. Beş on dakika da olsa körlerin bağımsızlıkla, bastonla tanışma ve bireysel olmaya dair öykülerini öğreneceğiz.

  • Sesimiz kitap ekibinin gerçekleştireceği, 70’lerden 80’lere bir Türkiye panoramasına müzikal ve şiirsel bir dinletiyle bir kez daha içimiz acıyarak tanık olacağız.

  • Engelsiz Erişim Derneği üyelerinden müzisyen çalışma arkadaşlarımız Benay Gözkaman ve Turgay Gümüş, hazırladıkları harika konser programıyla tatlı yorgunluğumuza ödül olsun diye unutulmaz bir müzik şöleniyle karşılayacaklar bizi.

  • Akşam kuşağındaki seminerimizde, Bilgi Üniversitesi Sosyoloji Ve Eğitim Çalışmaları Merkezi Seçbir’den Melisa Soran ve Melike Ergun aramıza katılacak ve Ders kitaplarında Engellilik temsili üzerine Tohad ve Eğitim Reformu girişimiyle ortaklaşa yürüttükleri araştırma sonuçlarını paylaşacaklar.

  • Beyaz baston ustasını arıyor, var mısınız eğlenceli bir yarışmaya diyecek, oluşturacağımız engel parkurunda kim beyaz bastonuyla daha az engele takılarak engelleri aşıyor göreceğiz.

  • Erişilebilirlik stantlarında tarihî figürlere dokunacak ve özelliklerini dinleyecek, tandem standında bisiklete binmenin tadına varacak, Braille ve dokunarak okuma yazma standında dokunuşla keşfedecek, sesli betimleme standında hayallerimizi birleştirecek, yemek standında yapacağımız nefis yemeklerden tadacağız.


Bağımsız hareketimizin aracı beyaz bastonumuzla eğlenceli ve erişilebilir bir festivalde, ilgi duyan herkes ile birlikte olmak için, 13 Ekim sabahı saat 10:30’da Boğaziçi Üniversitesi Güney kampüs kapısı girişinde sizleri bekliyor olacağız.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.