Öğrenci Kariyeri Banner

4 Adımda KYK Harici Nerelerden Burs Alınabilir ?

4 Adımda KYK Harici Nerelerden Burs Alınabilir ?
Öncelikle söylemek gerekir ki KYK'dan burs alamadıysanız ve kredi de almak istemiyorsanız umudunuzu yitirmenize gerek yok, bunun dışında burs alabileceğiniz farklı yerler var, bunlar genellikle vakıflardan oluşuyor, vakıfların haricinde ise yaşadığınız şehre ve okuduğunuz bölüme göre de farklı yerlerden burs alabilirsiniz.

Burs İlanlarından anında haberdar olmak istiyorsanız mobil uygulamamızı indirmeniz yeterlidir.

Bu yazımda buraya bütün burs veren kurumları yazmak yerine birkaç örnek ile size daha çok bu konuda yol gösterip, bilgilerle yönlendirmeye çalışacağım.

1- Bulunduğun Şehir

Yaşadığınız şehirde burs veren kurumlar mutlaka vardır, ilk önce bunları araştırıp görüşmelisiniz. Örneğin Bursa için,

BURSA COŞKUNÖZ EĞİTİM VAKFI 

BURSA GENÇLİK VE EĞİTİM VAKFI 

İstanbul İçin,

İSTANBUL TİCARET ODASI

iki güzel örnek olabilir, yaşadığınız şehirde burs veren bu tip kurum ve kuruluşlar mutlaka vardır, internet üzerinden kolaylıkla adreslerine ve ya telefonlarına ulaşabilir, burs için görüşebilirsiniz.

2 - Bölüme Göre Burs

gg

Türk Hukuk Enstitüsü 

Anadolu Hukuk Bürosu

gibi Bazı kurum ve kuruluşlardan okuduğunuz bölüme göre burs başvurusu yapabilirsiniz. Bu burslar genellikle o bölümle alakalı kişiler tarafından karşılanır, örneğin mühendislik öğrencilerine ilgili alandaki şirketler, hukuk öğrencilerine ilgili alandaki bürolar, kendi aralarında toplanmış yardım etmek isteyen avukat büroları gibi, sizde okuduğunuz bölümle alakalı yerleri araştırıp başvurabilirsiniz.

3 - Bölüm ve Üniversiteye Göre Burs

Örneğin Marmara veya İstanbul Üniversitesi ekonomi bölümünde okuyan öğrenciler için burs veren İSTANBUL TİCARET BORSASI VAKFI.

Bir diğer örnek olarak Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimlerde tezli yüksek lisans yapan öğrenciler karşılıksız TUBİTAK BURSU alabiliyor.

4 - KYK Benzeri Burslar

Ek olarak kısaca eğer Kredi Yurtlar Kurumundan burs alamazsanız yukarıda söylediğim gibi ilk olarak yaşadığınız şehre, daha sonra okuduğunuz bölüme, ve daha sonra bölümle beraber Üniversiteye göre farklı kurum ve kuruluşlara burs başvurusu yapabilirsiniz.Bunun yanında birde Türk Eğitim Vakfı (TEV) gibi, bölüme ve şehre bakmadan burs alabileceğiniz yerlere de başvurabilirsiniz. Başvurmadan önce dikkat etmeniz gereken en önemli nokta burs mu kredi mi olduğu, kredinin burstan farkı mezun olduktan belli bir süre sonra aldığınız parayı geri ödemenizi gerektirmesi, bu durumda ise KYK kredisi almak daha mantıklı olacaktır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.