Öğrenci Kariyeri Banner

24 Çalışanı Hastanelik Eden Amazon'un Robotu

24 Çalışanı Hastanelik Eden Amazon'un Robotu
Eylül ayından itibaren Türkiye'de de hizmet vermeye başlayan dünyanın e-ticaret devi Amazon’un ABD’nin New Jersey/Robbinsville bölgesinde bulunan deposunda yapay zekalı robotlarından biri yanlışlıkla, içerisinde kapsaisin (acı kırmızı biber özü) bulunan ayı uzaklaştırma spreyini kırması sonucunda, depodaki 54 çalışan gazdan etkilendi.

Ortaya çıkan gaz nedeniyle solunum güçlüğü çeken, gözleri ve boğazları yanan birçok kişi, çevredeki hastanelere kaldırıldı ve tedavi altına alındı. Çalışanların 30’u olay yerinde tedavi edilirken, 24’ü hastanelik oldu, hastaneye kaldırılan bir kişinin de durumunun ağır olduğu belirtildi.



Amazon’dan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Bir spreyin kırılması sonucu oluşan gazdan etkilenen ve hastaneye kaldırılan çalışanlarımızın hepsinin 24 saat içinde taburcu edilmesi bekleniyor. Çalışanlarımızın güvenliği  her zaman önceliğimiz olmuştur. Konuyla ilgili kapsamlı bir soruşturma  başlatıldı.” ifadelerine yer verildi.

Bazı haber kaynaklarına göre ise Amazon’da yaşanan bu “ayı kovucu” kazasının ilk defa olmadığını belirtildi. Jessica Bruder, ‘Nomandland’ isimli kitabında, 2015 yılında Amazon Teksas’daki bir biriminde de aynı şekilde bir robot kazası meydana geldiğini açıkladı. Üç yıl öncesinde robot, ayı uzaklaştırıcı spreyinin üstünden geçmiş, yaşanan olaya itfaiye ekiplerinin müdahale etmesi gerekmiş. Tüm bu olayların yanı sıra bu yıl da Amazon’un Indiana deposunda, bir çalışan spreyi elinden düşürmüş fakat olaydan hiç kimse etkilenmemiş.

2016 verilerine göre Amazon’un yüksek robot teknolojisinin kullanıldığı merkezinde, 20 ürün ayrıştırma ve 125 sipariş hazırlama terminali bulunmakta. Ayrıca Amazon, Amazon Go - Geleceğin Mağazası ismiyle açmış olduğu mağazalarında tamamen yapay zekâ teknolojisi kullanıyor.

[embed]https://twitter.com/ABC/status/1070474911095771136[/embed]

Kaynak: 12

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.