Öğrenci Kariyeri Banner

21 Ülkede Yurtdışı Vatandaşlar Bursları

21 Ülkede Yurtdışı Vatandaşlar Bursları
burs-m

[ad name="HTML"]

 
T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı tarafından, yurtdışında yaşayan vatandaşların bulundukları ülkelerin eğitim, kültür ve akademik hayatlarına katılımlarını ve başarılarını desteklemek üzere “Yurtdışı Vatandaşlar Bursları” adlı burs programı oluşturulmuştur. Program kapsamında yüksek lisans tezleri, doktora tezleri ve doktora sonrası çalışmalar desteklenecek olup, burs başvuruları 7 Kasım – 19 Aralık 2014tarihleri arasında kabul edilecektir. Başvurular,http://yvb.ytb.gov.tr internet sitelesi üzerinden çevrimiçi (online) şekilde yapılabilecektir.


face-banner


2014 yılında başvuruya açılacak olan araştırma konuları şunlardır: Kimlik, Kültür ve Aidiyet Araştırmaları, Eğitim Araştırmaları, Ayrımcılık ve Hak İhlalleri Araştırmaları, Göç Araştırmaları, Katılım Araştırmaları, Hukuk Araştırmaları, Akademik ve Entelektüel Duruma Yönelik Araştırmaları, Sanat ve Edebiyat Araştırmaları.

Ayrıca burs programı, hukuk, siyaset, sosyoloji, psikoloji, pedagoji, tarih ve Türkoloji gibi sosyal bilim dallarında, yurtdışındaki Türk toplumunu ilgilendiren konularda araştırma yapan üstün başarılı araştırmacıların da desteklenmesine imkân sağlayacaktır.

Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, Avusturya, İngiltere, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Finlandiya, Portekiz, Norveç, Danimarka, İrlanda, Malta, Lüksemburg, Lihtenştayn, ABD, Kanada ve Avusturalya olmak üzere 21 ülkede ikamet eden vatandaşlarımızın başvurusuna açılacak burslar, her ülkeye göre farklı miktarlarda aylık burs imkânı sunmaktadır.Ülkelere Göre Burs Miktarları:











































ABD Avro Bölgesi Avusturalya İngiltere İsviçre Kanada Norveç
Yüksek Lisans Tezi Destekleme Bursu 650 500 725 400 600 750 4000
Doktora Tezi Destekleme Bursu 1000 750 1000 600 900 1100 6200
Doktora Sonrası Araştırma Bursu 1300 1000 1500 800 1200 1500 8200

Başvuru şartlarına, başvuru belgelerine, sıkça sorulan sorulara ulaşmak ve başvuru yapmak için Yurtdışı Vatandaşlar Bursları internet sitesi ziyaret edilebilir: http://yvb.ytb.gov.tr

Kaynak: T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Topluluklar Başkanlığı


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.