Öğrenci Kariyeri Banner

2022 Yılının En İyi Telefonları Belli Oldu!

2022 Yılının En İyi Telefonları Belli Oldu!

Popüler YouTuber Marques Brownlee, her yıl olduğu gibi 2022'nin en iyi telefonlarını belirledi.

Popüler YouTuber Marques Brownlee, 2022’nin en iyi akıllı telefonlarını açıkladı. YouTuber, her yıl farklı kategorilerde en iyi akıllı telefonları seçerek  Akıllı Telefon Ödülleri’ni düzenliyor. Bu yılın kazananları beklentilerin dışındaki cihazlar oldu. Geçtiğimiz yıl üç farklı kategoride ödül alan iPhone'un yerini bu yıl rakipleri aldı.

2022'nin En İyi Telefonları!

En İyi Kamera Sistemi!

Akıllı telefondaki en iyi kamera seçimi tüketiciye göre değişkenlik gösterebiliyor. Fakat kamera özelliğinde kullanıcıların aklına ilk Apple geliyor. Bu kategoride de Apple, iPhone 14 Pro Max ile ödülünü kazandı. Marka, dördüncü kez ünvanını korumayı başardı.

Marquez, görme engelli akıllı telefon kamera testinide ise Google’ın Pixel 6A modeli birinci oldu. 

En İyi Pil!

2022 yılının en iyi piline sahip olan telefonu ise ASUS ROG Phone 6 modeli belirlendi. Oyun oynayanlar için akıllı telefon olarak kabul edilen bu cihazda 6.000 mAh batarya bulunuyor. Bir saatten daha kısa sürede pilin yüzde 100 olması kullanıcılar tarafından dikkat çekici özellikleri arasında yer alıyor. Ayrıca cihaz 65W’a kadar hızlı şarjı da destekliyor.

Geçtiğimiz yıl bu ödülü iPhone 13 Pro Max kazandı.

Tasarım Ödülü!


Telefon tasarımı söz konusu olduğunda herkesin farklı bir zevki bulunuyor. 2022'nin tasarım ödülünün sahibi Nothing Phone oldu. Bu model, çekim yaparken bildirimler ve flash ışığı gibi birçok özellik için kullanılabilen led ışığa sahip arka yüzeyi bulunuyor.

Yılın Büstü!


2021 yılında yılın büstü ödülünün sahibi  Microsoft’un iki ayrı ekranı olan Surface Duo 2 oldu. Fakat bu yıl Brownlee, “Beklentiler ve olasılıklar ile gerçek sonuçlar arasında oldukça büyük bir deltaya” olması olduğunu belirterek OnePlus 10T’yi yılın büstü olarak seçti.

Yılın Telefonu!

Yılın telefonu ödülünde Google’ın Pixel 7 modeli seçildi. Brownlee, Pixel 7’nin en iyi kameraları, ekranı ve pili ile büyük bir değere sahip olduğunu belirtti. Ayrıca diğer akıllı telefonlardan çok daha düşük maliyetle piyasaya sunuluyor. İkinci sırada ise ASUS Zenfone 9 yer aldı. 

Değer Ödülü!

Geçtiğimiz yıl ödülü Google’ın Pixel 6’sı kazanırken bu yıl Pixel 7 modeli ödülün sahibi oldu. YouTuber, Pixel 7’nin 599 dolar fiyat aralığında en iyisi olduğunu ve teknik özellikleriyle de pahalı amiral gemilerini geride bıraktığını belirtti.

 

Kaynak 


Damla Taşkın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Damla Taşkın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.