Öğrenci Kariyeri Banner

2021-2022 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar

2021-2022 KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar

2021-2022 Dönemine ait KYK Yurt Başvuru Sonuçlarının açıklanmasına karşın öğrenciler tarafından en merak edilen konulardan biri de KYK Yurt ücretlerinin ne kadar olduğu oldu. İki yıldır korona sebebiyle kapalı olan yurtların ücretlerinde yapılan değişiklikler pek çok öğrencinin dikkatini çekti. Yurtlarda kalan öğrenciler için aylık yurt ücretlerinin ne kadar olduğuna hazırlamış olduğumuz listemizden ulaşabilirsiniz.

KYK Yurt Ücretleri Neye Göre Belirleniyor

Yurt ücretlerinin belirlenmesinde yurtların bulunduğu konum, yurtların imkanları ve benzeri durumlar göz önünde bulundurularak yurt sınıflandırılıyor. Bu sınıflandırma 1. tip 2. tip şeklinde devam etmekle birlikte her tipte yurdun fiyatı ayrı oluyor. Öğrenciler sistem tarafından okullarına en uygun yurda yerleştirildikleri için hangi tipte yurda yerleşeceklerini seçme imkanları bulunmuyor.

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar?

Yurt ücretleri 1. tip yurtlarda 275 lira olmakla birlikte en pahalı yurt tipi olan Kıbrıs'ta 600 liradır. Arada kalan yurt tiplerindeki ücretler de bu aralıkta değişmektedir. Tüm tiplerde yurt ücretlerine ve depozito miktarlarına aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

 

KYK YURT ÜCRETLERİ

1. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 230

DEPOZİTO ÜCRETİ: 314

2. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 250

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

3. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 290

DEPOZİTO ÜCRETİ: 342

4. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 325

DEPOZİTO ÜCRETİ: 440

5. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 360

DEPOZİTO ÜCRETİ: 492

6. TİP KYK YURTLARI

KYK YURT ÜCRETİ: 390


Tolga Kaan

Öğrenci Kariyeri'nde İçerik ve Medya Koordinatörü - İletişim ve İşbirlikleri için tolga_kaan[at]yahoo.com adresini kullanın.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.