Öğrenci Kariyeri Banner

2017'nin En Değerli Markaları Açıklandı!

2017'nin En Değerli Markaları Açıklandı!

Interbrand tarafından 18 yıldır belirlenen “En İyi Global Markalar” listesinin 2017 sonuçları açıklandı. Açıklanan listede, son beş yıldır olduğu gibi ilk iki sırada Apple ve Google yer aldı. 2016 yılında dördüncü sırada yer alan Microsoft ise üçüncü sıraya yerleşerek Coca-Cola‘yı dördüncü sıraya geriletti. 2017’nin en değerli markaları arasında ilk 10’da beşinci sırada Amazon (2016’da sekizinci), altıncı sırada Samsung (2016’da yedinci), yedinci sırada Toyota(2016’da beşinci), sekizinci sırada Facebook (2016’da 15’inci) yer alırken, Mercedes-Benz ise dokuzuncu sıradaki yerini korudu. İlk 10’da kendine son sırada yer bulan marka ise 2016’da altıncı sırada yer alan IBM oldu. İlk 10’da yer alan markaların değeri ise listede bulunan 100 markanın toplam değerinin yüzde 42’sini oluşturuyor.




İlk 10’da teknoloji damgası

Interbrand Global CEO’su Jez Frampton, 2017 listesinde gözlemlenen belirgin değişimi teknoloji odaklı markaların süregelen yükselişine bağladı. İlk 10’da Microsoft’un Coca-Cola’nın sırasını alması, Amazon’un üç basamak yükselerek beşinci sıraya yükselmesi, Samsung’un altıncı olması ve geçtiğimiz yıl ilk 10’da bulunmayan Facebook’un listeye sekizinci sıradan girmesi söz konusu görüşü destekler nitelikte.

En çok büyüyen marka Facebook

Listede 2017’nin en çok büyüyen markaları da yer alıyor. Buna göre 2017’de en çok büyüyen markalar Facebook, Amazon, Adobe, Adidas ve Starbucks. En Değerli 100 Global Marka listesinde yer alan markaların yarısından çoğunu ise otomotiv, teknoloji, finans hizmetler ve tüketim ürünleri markaları oluşturuyor.

Bu yıl En İyi Global Markalar listesine ilk kez giren iki marka ise Netflix ve Salesforce oldu. Netflix listeye 78’inci sıradan girerken, Salesforce ise 84’üncü sırada yer aldı.

Interbrand tarafından belirlenen listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.