Öğrenci Kariyeri Banner

2016 Yılının İlk Yarısında Dikkat Çekerek İzleyenleri Mest Etmeyi Başarmış 20 Film

2016 Yılının İlk Yarısında Dikkat Çekerek İzleyenleri Mest Etmeyi Başarmış 20 Film



Yılın ilk yarısında gerek oyuncularıyla gerekse konusuyla dikkat çekip beğeni kazanan filmleri derledik. Belki gözden kaçırdığınız olmuştur. Şimdiden iyi seyirler.

2016 yılı yayına girse de Akademi Ödülleri sebebiyle neredeyse herkesin izlediği filmler bir daha hatırlatılmaya gerek duyulmadığından listede yer almadı. Bunun haricinde 2015 yapımı olup ancak bu sene izleyebildiğimiz filmler listeye dahil edilmiştir.

IMDb puanları baz alınarak sıralanmış ve film bilgileri Beyazperde'den derlenmiştir.


20. The Brothers Grimsby (2016) | IMDb 6.3
The Brothers Grimsby (2016) | IMDb 6.3
İki birbirine benzemeyen kardeş. Biri üst düzey bir istihbarat ajanı, diğeri ise futbol düşkünü, holiganlık seviyesinde bir taraftar. Ajan bir gün yerine getirmesi gereken çok önemli, yeni bir görev alır ve holigan kardeşiyle iş birliğine girer!19. Zor Saatler (2016) | IMDb 6.8Zor Saatler (2016) | IMDb 6.8
18 Şubat 1952’de İngiltere’nin doğu kıyılarını kasıp kavuran ve yoluna çıkan tüm gemileri altüst eden fırtına, Boston’a bağlı SS Pendleton T-2 petrol tankerini de ikiye parçalar. Hızla batan gemide 30 kişilik mürettebat bulunmaktadır. Mürettebatın yetkili görevlisi olan mühendis Ray Sybert korkuya kapılan ekipte kontrolü ele almaya karar verir ve Doğu Kıyısı’nı vuran en kuvvetli fırtınaya karşı mürettebatın birlikte mücadele etmesi için çalışır. Bu esnada felaketin haberi Chatham, Massachusetts’ta bulunan Amerikan Sahil Güvenlik ofisine ulaşmıştır. Sahil Güvenlik yetkilisi Daniel Cluff (Eric Bana) gemiyi kurtarmak için bir kurtarma teknesi göndermeye karar verir.

18. The VVitch: A New-England Folktale (2015) | IMDb 6.8The VVitch: A New-England Folktale (2015) | IMDb 6.8
17. yüzyılda İngiltere'de yaşayan William ve Katherine çifti, beş çocuğuyla birlikte ıssız bir ormanın içerisinde hristiyan kurallarına sıkı sıkıya bağlı bir şekilde yaşamaktadır. Aile düzenleri ise beklenmedik garip olayların ortaya çıkmasıyla sarsılmaya başlar. Yeni doğan çocukları Sam, ardında hiçbir iz bırakmadan ortadan kaybolur, büyük kızları Thomasin ilahi sesler duyduğuna inanmaktadır, ikizleri ise tuhaf kafiyeler mırıldanmaya başlar. Bu durumlar ailenin başına gelecek büyük felaketlerin başlangıcı olur.

17. Batman v Superman: Adaletin Şafağı (2016) | IMDb 7.0Batman v Superman: Adaletin Şafağı (2016) | IMDb 7.0
Dünya gerçekte ne tür bir kahramana ihtiyaç duyduğuna karar vermek için çabalarken, Tanrı gibi kontrolsüz hareket eden Süper Kahraman’ın eylemlerinden duyulan endişe, Gotham Şehri’nin sahip olduğu, zorlu ve güçlü, ama yasa dışı, gönüllü koruma görevlisini, Metropol’ün modern zamanlardaki en saygı değer kurtarıcısı yapmıştır. Böylece Batman ve Superman’in arasındaki savaşla, yeni bir tehdit yükselir; insanlık şimdiye kadar görülmemiş büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır.

16. Rüzgarın Oğlu (2016) | IMDb 7.1Rüzgarın Oğlu (2016) | IMDb 7.1
Stephen Hopkins'in yönetmenliğini yaptığı Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse'un kaleme aldığı Race 1936 yılında Berlin Olimpik Oyunları'nda 4 adet altın madalya kazanan atlet Jesse Owens'ın hayatına odaklanıyor. Tarihin en iyi atleti olmak için çıktığı yolda efsanevi bir yıldız olan ve 1936 Olimpiyatları'nda Adolf Hitler'in Ari üstünlüğü görüşüne karşı mücadele ederek dünya sahnesine çıkan Jesse Owens'ın gerçek ve etkileyici hikayesine tanık oluyoruz.

15. Koloni (2015) | IMDb 7.1
Koloni (2015) | IMDb 7.1
1973 yılında Pinochet rejiminin halka baskı uyguladığı döneme kamerasını çeviren Gallenberger, bu sıkıntılı ortamda ayakta kalmaya çalışan ve Pinochet'in baskısından köşe bucak kaçan bir çiftin öyküsünü beyazperdeye taşıyor. Senaryosunu Torsten Wenzel ile birlikte yazan Gallenberger, dönem atmosferini başarılı bir biçimde perdeye taşıyan, nitelikli bir dram örneğine imza atmış gibi görünüyor.

14. Ip Man 3 (2015) | IMDb 7.2 Ip Man 3 (2015) | IMDb 7.2
1950’lerin sonlarında, sakin bir hayat yaşayan Ip Man, oğlunu okuldan almaya gittiği sırada, Cheung Tin-chi isminde, kendi gibi Wing Chun ile ilgilenen bir adamla tanışır. Tesadüfi karşılamaları sonrasında iki baba arasında değişik bir ilişki oluşur. Bu esnada Sang isimli bir çete lideri mahalledeki mülkleri ele geçirmeye başlar. Ip Man kendi öğrencileri ile mahalleyi koruma görevini üstlenir.

13. X-Men: Apocalypse (2016) | IMDb 7.4 X-Men: Apocalypse (2016) | IMDb 7.4
Medeniyetin şafağından beri, Apocalypse’e tanrı gözüyle bakılmaktadır. Marvel’in X-Men evreninin ilk ve en güçlü mutantı Apocalypse, birçok mutantın özelliğini kendinde toplayarak ölümsüz ve yenilmez olmuştur. Binlerce yıllık uykusundan uyandığında bulduğu dünya, onu büyük hayal kırıklığına uğratır. Kendine mutantlardan güçlü bir takım oluşturur. İçinde Magneto’nun (Michael Fassbender) da bulunduğu takımın amacı insanoğlunu gezegenden temizlemek ve Apocalypse’in saltanat sürebileceği bir dünya hazırlamaktır. Dünyanın kaderi dengede durmaktadır. Profesör X’in (James McAcoy) de yardımıyla, Raven (Jennifer Lawrence) genç bir X-Men takımına yardım etmeli ve insanoğlunu tamamen yok oluştan kurtarmalıdır.

12. Cloverfield Yolu No:10 (2016) | IMDb 7.4Cloverfield Yolu No:10 (2016) | IMDb 7.4
Büyük bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini yeraltında konumlanmış bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadıklarını iddia eden iki yabancı adam vardır.

11. Kartal Eddie (2016) IMDb 7.5Kartal Eddie (2016) IMDb 7.5
Film, İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı Michael Edwards nam-ı değer Eddie the Eagle’ ın ilham verici üstün başarısını konu ediniyor. Edwards’ın spora ‘asla ölüm deme’ yaklaşımı tasvir edilir. Eddie kayakla atlamaya başlamadan önce bir çok spor dalında şansını dener. 1984 Kış Olimpiyatları'nda İngiliz takımına giremez ve dalını kayakla atlama olarak değiştirir. Film aynı zamanda Edwars’ın sıra dışı ihtimaller ve mücadeleler karşısındaki insani ruhunu ve direncini kutlar.

10. Yeniden Başla (2015) | IMDb 7.5Yeniden Başla (2015) | IMDb 7.5
Davis Mitchell karısını trajik bir araba kazasında kaybetmiş başarılı bir bankacıdır. Kayınpederi Phil’in baskılarına rağmen bir türlü kendini toparlayamamıştır ve giderek kontrolünü kaybetmektedir. Bir gün hastanede parasını kaptırdığı otomatı üreten şirkete bir mektup yazar. Oldukça düzenli yazılmış bu şikayet mektubu, şirketin müşteri temsilcisi Karen Mareno’nun dikkatini çeker ve aralarında mektup arkadaşlığı başlar. Yas tutmayı beceremeyen Davis ile kendi duygusal sorunlarıyla uğraşmakta olan Karen, kendilerini tuhaf bir ilişkinin içinde bulurlar.

9. Ölüm Emri (2015) | IMDb 7.6 Ölüm Emri (2015) | IMDb 7.6
Londra merkezli ordu istihbarat komutanı albay Katherine Powell, bir grup tehlikeli teröristi Nairobi, Kenya'daki karargahlarından kaçırabilmek için çok gizli bir operasyonu uzaktan komuta etmektedir. Görev, Powell teröristlerin bir intihar saldırısı planladıklarını anladığı anda "ele geçirme" değil "öldürme" operasyonuna dönüşür. Nevada'daki merkezden Amerikan insansız hava aracını kontrol eden pilot Stewe Watts, karargahın bahçesine 9 yaşında bir çocuğun girdiğini görünce havada seyir etmeye devam eder. Saniyeler hızla akarken, bu imkansız karar, politikacıların ve avukatların ellerine kalır.

8. Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (2016) | IMDb 7.7Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması (2016) | IMDb 7.7
Barışçıl Azeroth krallığı, yok olan ülkelerinden kaçarak yeni bir koloni arayışında olan ORK savaşçılarıyla karşı karşıya kaldığı bir savaşın eşiğinde durmaktadır. İki dünyayı birleştiren kapı açıldığında, bir ordu yıkımla karşılaşırken diğeri de yok olmayla karşı karşıya kalır. Bu zıt gruplardan iki kahraman, ailelerinin, halklarının ve ülkelerinin kaderini belirleyecek bir çatışma yoluna girerler. Böylece savaşın birçok yüzünü gösteren ve herkesin bir sebep uğruna savaştığı, görkemli bir güç ve fedakarlık efsanesi başlar.

7. Saul'un Oğlu (2015) | IMDb 7.7Saul'un Oğlu (2015) | IMDb 7.7
Saul, üst yetkililer tarafından öldürülmeden önce birkaç aylığına krematoryumda çalışması için seçilen 'komando'lardan biridir. Krematoryumun insanlık dışı gündelik işlerini yürütürken bir gün yakın zamanda yakılacak olan bir çocuğun cesediyle karşılaşır. Çocuğun peşine düşen Saul, kampa yeni gelen insanlar arasında kendi topraklarından insanların olduğundan da şüphelenir. Saul kısa bir süre içerisinde çocuğun vahşice yakılmasını önlemek ve onu geleneklere uygun bir şekilde gömebilmek için tüyler ürperten bir maceraya atılacaktır.

6. Orman Çocuğu (2016) | IMDb 7.8Orman Çocuğu (2016) | IMDb 7.8
Ailesini kaybeden bir erkek çocuk vahşi ormanın derinliklerinde bir ayı, bir siyah panter ve bir kurt sürüsü tarafından büyütülür. Bagheera, Mowgli’ye bu macerada akıl hocalığı yapacaktır. Canlı-aksiyon ve epik türündeki bu hikayede, kurtlar tarafından yetiştirilen Mowgli evi bildiği tek yeri terk etmek zorunda kalınca, hem kendisini hem dış dünyayı keşfetmek için yeni bir arayışa çıkacaktır.

5. İyi Adamlar (2016) | IMDb 7.8 İyi Adamlar (2016) | IMDb 7.8
1970’ler Los Angeles’ında, şanslı ama sakar özel dedektif Holland March ve dikkatli araştırmacı Jackson Healy bir gizemi çözmek için bir araya gelir. Birlikte, herkesin aradığı ve önemli bir sırrı saklayan kayıp kızı bulmaları gerekmektedir. Bu kız, ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilecek bilgilere sahip tek kişidir. Bu araştırma esnasında iki dedektif kendilerini yüksek statüdeki devlet yetkililerinin hedefinde bulur.

4. Korku Seansı 2 (2016) | IMDb 8.1Korku Seansı 2 (2016) | IMDb 8.1
2013 yılının en başarılı korku filmi Korku Seansı'nın devam halkası olan film, doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren çiftine odaklanıyor. Warren’lar, hayret verici doğaüstü araştırmalarına, kötü niyetli bir ruhun dört çocuk büyüten bekar bir annenin evine dadanması üzerine, aileye yardım eli uzatmak için Kuzey Londra’ya doğru yola koyuluyorlar.

3. Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016) | IMDb 8.2
Zootropolis: Hayvanlar Şehri (2016) | IMDb 8.2
Zootropolis adındaki modern memelilerin yaşadığı metropolis başka hiçbir kente benzememektedir. Burası; lüks Sahra Meydanı’ndan soğuk Tundra Kasabası’na kadar bir çok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir potada eridiği, bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olsanız dahi, istediğiniz her şeyi yapabileceğiniz türden bir yer. Ancak iyimser Polis Memuru Judy Hopps buraya geldiğinde, büyük ve sert hayvanların olduğu bir yerde polis olmanın hiç de kolay olmadığını fark eder. Kendini ispatlayabilme fırsatını elde edebilmek için, geveze ve numaracı tilki Nick Wildeile ortak olma pahasına önemli ve gizemli bir olayı çözmeye çalışacaktır.

2. Deadpool (2016) | IMDb 8.2 Deadpool (2016) | IMDb 8.2
Doktorların teşhisleri sonunda kanser olduğu ortaya çıkan Wade Wilson'ın (Ryan Reynolds) bilinen tedavi yöntemleri dahilinde hayatta kalma ihtimali yoktur. Ancak Weapon X adlı bir program, onu eskisinden daha iyi hale getirme vaadinde bulunur. Wade'in üzerinde uygulanan prosedürler sonucunda yepyeni bir karakter ortaya çıkar. Alışıldık süper kahramanlara hiç benzemeyen, umursamaz, tuhaf bir espri anlayışı olan Deadpool, hayatını mahvolma noktasına getirenlerden intikam alma peşine düşecektir.

1. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016) | IMDb 8.3 Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (2016) | IMDb 8.3
Yenilmezler'in dahil olduğu olay kötü sonuçlanınca, politik güçler Yenilmezler'in bir otorite tarafından takip edildiği ve yönlendirildiği bir sistem kurulması için baskı yapmaya başlarlar. Bu durum Yenilmezler'in fikir ayrılığına düşerek iki gruba ayrılmasına neden olur. Steve Rogers'ın önderliğinde Yenilmezler'in hükümet baskısı olmaksızın özgür bir biçimde insanlığı korumaya devam etmesini savunan grup ve Tony Stark'ın şaşırtıcı bir biçimde hükümet kontrolünü ve müdahalesini destekleyen bir diğer grup.
Türkiye'den Dikkat Çekenler
 İftarlık Gazoz (2016)
İftarlık Gazoz (2016)
1970’ler Türkiye’sinin barış ve huzur dolu Ege kasabalarından birinde ailesi ile beraber yaşayan Adem, zeki ve çalışkan bir öğrencidir. 5.sınıfı yeni bitiren Adem, yaz tatilini boş geçirmek istemez ve ailesine Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak istediğini söyler. Zor da olsa ailesinden izni koparan Adem gazozcu çırağı olarak çalışmaya başlar. Ramazan ayının başıdır ve Adem camide imamın oruç ile anlattıklarını üzerine alınır, üstelik Berna da oruç tutacaktır. Küçük olduğu için oruç tutmasına izin vermeyen ailesinden gizli oruç tutmaya başlar fakat Ege’nin yaz sıcağında, bir yandan da gazoz satarken oruç tutmak hiç de kolay değildir. Hele de bozmanın kefareti 61 gün iken ve Berna’nın aslında direk orucu tuttuğunu öğrenmişken! Susuzluk ve açlık onu çok yormuştur, seraplar görmeye başlar. Adem’in yaşadığı bu zorluklar, onu bir maceranın içine sürükler. Bitmek bilmeyen bu uzun gün, Gazozcu Ustası Cibar Kemal ve Adem için nasıl tamamlanacaktır?

Kötü Kedi Şerafettin (2016)
Kötü Kedi Şerafettin (2016)
Sıradan bir ilkbahar sabahı, kötü kedi Şerafettin ile yancıları martı Rıfkı ve fare Rıza akşamki mangal için hazırlıklarını sürdürmektedir. Gelgelelim, aynı gün içinde Şero'nun başına gelmeyen kalmaz. Önce babası Tonguç tarafından evden kovulur, sonra gözüne kestirdiği manitanın ölümüne sebep olur, yetmezmiş gibi düşmanlarının saldırısına uğrar, hayatı boyunca belki de ilk defa aşık olur ve nihayetinde Tacettin adında bir oğlu olduğunu öğrenir.
Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.