Öğrenci Kariyeri Banner

2015’te Hayatımı Değiştiren 4 Verimlilik Taktiği

2015’te Hayatımı Değiştiren 4 Verimlilik Taktiği

20151110165038-procrastination-procrastinate-time-wait-job-work-last-minute 


Miami, Chicago ya da Denver’deki 23 Şubatta başlayan ‘İşinizi Hızlandırın’ etkinliklerimize katılın. Takım performansını iyileştirecek çözümleri keşfedin, şirket verimliliğini geliştirin ve işinizi daim bir başarı için konumlayın. Detaylar için»

[ad name="Google Adsense"]

2015 benim için önemli bir yıldı. Gelirim dörde katlandı, iş yüküm azaldı ve iş tahmin edebileceğimden daha da hızlı büyüdü.

Nasıl mı? Çok basit: Tasarlanmış verimlilik.

2015’te kullandığım, bana 12 ayımı en harika yıl yapmama yardım eden en büyük verimlilik tavsiyelerinden dört tanesini burada paylaşmak istiyorum. Ayrıca sizin bunu 2016’yı şimdiden en iyi yılınız yapmanız için hayatınıza nasıl uygulayacağınızı da paylaşacağım!

  1. Zaman ayarlamayı uygulayın.


Yapılacaklar listenizin olması kendi içinde kötü bir şey değildir. Ancak neden insanlar dağ gibi bir yapılacaklar listesi oluşturur ve asla üstündeki maddeleri tamamlayamazlar?

Bu yıl, bir listenin yeterli olmadığına karar verdim. Aslında bu işleri tamamlayabilmem için her günümde zamanı planlamam gerekiyordu. Bu kavram genel olarak “zaman ayarlama” olarak bilinir ve çok basittir ancak çok güçlüdür, bunu daha önce yapmadığınız için pişman olacaksınız.

Yapılacaklar listenizi alın ve her bir maddeye takviminizde bir yer verin. Masa takvimi ya da online bir takvim olması fark etmez; sadece listenizdeki her bir maddenin işlemesi için zaman ayarlayın.

Sonra, ayarladığınız zamana geldiğinizde, dikkatinizin dağılmasına izin vermeyin. Telefonunuzu kapatın, e-mailinizi kontrol etmeyin  (e-mailinizi kontrol etme zaman aralığında değilseniz eğer) ve de o işi halledin!

  1. İlk önce en önemli işinizi yapın.


Günümü gerçekten kısaltmam gerektiğinde, işin ilerlemesi için genel olarak kesinlikle yapılması gereken sadece bir ya da iki şey vardır. Evet, yapılacaklar listemde bir sürü yapılacak iş ve maddeler var. Ancak bir ya da iki tanesi kesinlikle geri kalanlardan daha önemli.

Geçmişte, bu maddelerden kaytarırdım çünkü çok büyük bir çaba gerektirirlerdi ya da en büyük bilinmeyenlerle doluydular. Esas işime isteksizce gitmeden önce, e-mailimi kontrol ederdim, toplantıları programlar ve yüzlerce başka işler yapardım. Sonuç olarak, gerçekten yapmam gereken tek şey işimi ileriye götürmekti ve işin büyümesi yavaştı.

Bu yıl, bir değişiklik yaptım. En büyük işimi en başta, her şeyden önce halletmeye karar verdim. Benim için, bu bir kitap yazmaktı. Her gün, kalktım ve hiç başka bir şey yapmadan önce, 1.000 kelime yazdım. Tam olarak 100 günde, aralık ayında yayınladığımız The Book on Rental Property Investing’in (Kiralık Emlak Yatırımı Üzerine) taslağını tamamladım. $150,000 değerinde kitabı sadece 10 gün içinde sattık.

En önemli işinizi o günün ilk sırasına yerleştirerek, günün geri kalanı için bir ritim yakalarsınız ve işiniz ileriye doğru inanılmaz bir hızla yol alır.

  1. Çokgörevliliği uygun hale getirin.


Neredeyse herkesin söylemesine rağmen çokgörevlilik nadiren işler. İş yükünüzü çokgörevli olacak şekilde düzenlediğiniz zaman, basitçe her bir görevi daha az verimli olarak tamamlarsınız. Beyniniz farklı görevler arasında ileri ve geri geçiş yapmaya çalışır ve gününüzün çok önemli bir kısmı boşa gider.

Bu geçen yıl, daha az çokgörevlilikle ve eldeki göreve daha çok odaklanmayla ilgili bir karar vardım. Karım benimle konuştuğunda, bilgisayarı kenara koyuyorum. Araba sürerken, mesaj atmayı reddediyorum. BiggerPockets ekibiyle bir Skype görüşmesindeyken, tarayıcı sekmelerini kapatıyorum.

Tabii ki, hala bununla çabalıyorum. Birçok insana olduğu gibi, tamamen anın içinde olmak benim için zor. Ama bu geçen yıl, çokgörevliliği azaltma ve sadece bir şeye daha çok odaklanmak için bilinçli bir karar verdim.

Tabii ki, “çokgörevliliğe son” kuralına tek bir istisna sesli kitap dinlemektir. Bundan daha önce bahsetmiştim ve şimdi tekrar söyleyeceğim: Sesli kitapları ya da podcastleri dinlemek hayatınızı değirmek için en iyi yollardan biri olabilir ve hiçbir şekilde fazladan zaman gerektirmez. Araba sürerken, spor salonunda çalışırken, akşam yemeği hazırlarken, hatta uykuya dalarken bile dinleyebilirsiniz. Bu etkili bir biçimde çokgörevliliği gerçekleştirmek ve daha iyi birisi olmak için harika bir yoldur.

  1. Süreçlerin gücünü kullanın.


Eğer geçen 12 ayımı en iyi tanımlayan kelimeyi seçmem gerekseydi, o kelime bu olurdu: süreç.

Bu yıl, her şeyi bir süreç, bir sistem olarak düşünmeye başladım. Belgelenebilen, tekrar edilebilen ve dış kaynaklı olan bir şey olarak... Bir web semineri yapmaktansa, elliden fazla canlı gerçek gayrimenkul yatırım web seminerleri yapmamı sağlayan tam bir “web semineri süreci” oluşturdum. Her biri çok yeni, her hafta sadece birkaç saatlik çalışmayla devam ediyor – çünkü her şey bir sürecin parçasıdır.

Her şeyi bir süreç haline getirmenin en iyi kısmı, işin dış kaynaklı olabilmesidir. Web semineri sisteminde özel olarak bir önemli yardımcıyla çalıştım ve o üzerimdeki iş yükünün %80’ini alabildi. Şimdilerde web seminerleri planlıyor, e-mailleri tasarlıyor ve dönüşüm sonuçlarını takip ediyor. Bana da sadece gelmek ve öğretmek düşüyor.

İşte bunlar, 2015’in hayatımdaki en kârlı yılım olmasına yardım eden dört verimlilik önerileriydi.

[ad name="HTML"]

Kaynak

 

[ad name="HTML-3"]

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.