Öğrenci Kariyeri Banner

16.000 $ 'lık Çamaşır Katlama Robotu'nun Şirketi İflas Başvurusunda Bulundu

16.000 $ 'lık Çamaşır Katlama Robotu'nun Şirketi İflas Başvurusunda Bulundu
Yapay zeka ile çalışan çamaşır katlama robotu Laundroid'in arkasındaki Japon şirket Seven Dreamers iflas başvurusunda bulundu.Şirket şu an işini satma ve devretme sürecinde olduğunu  bugün web sitesinde Bloomberg editörü Gearoid Reidy tarafından duyurdu.

Panasonic ve Daiwa House gibi şirketler tarafından desteklenen Landroid, tüm ev için gardırop organizatörü olmak gibi iddialı hayallere sahipti. Çamaşırları katlamak için birden fazla kamera ve robot kola sahipti  ve katlamanın en iyi yolunu bulmak için yapay zekayı kullanarak giysileri analiz edecek bir sunucuya bağlanmak için Wi-Fi kullandı. Benzer bir uygulamanın Laundroid'den geçen her kıyafeti takip edebilmesi ve kıyafetleri aile üyelerine göre sınıflandırması gerekiyordu. Her bir tişört yaklaşık beş ile on dakika zaman aldığı için bir çamaşırın katlanması birkaç saat sürecektir.

FDDF

Teoride böyle çalışması gerekiyordu neyse- CES 2018'de kendi tişörtümle test ettiğimde, makine onu yedi ve Laundroid mühendisleri onu çıkarmak için yaklaşık 15 dakika çalışmak zorunda kaldı. Yapılan açıklama ise kameraların siyah gömleğimi tanımlayamadığıydı, sadece hazırladıkları elde bulunan renkli tanıtım gömlekleri içindi.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=85&v=rl7iNRdTncQ[/embed]

Bu yılki CES'de şirket dikkat çekmediği için bir şeyin yanlış olabileceğinden şüpheleniyordum. Bu arada, rakip çamaşır katlama robotu şirketi Foldimate, standında toplanan büyük kalabalığın tadını çıkarıp, tamamen çalışan bir prototiple kesintisiz gösteriler yaptı.

dfdf

CES 2018'de Seven Dreamers CEO'su Shin Sakane ile konuştuğum zaman, sonunda $16,000 ürününü $ 2,000 altına indirmeyi umduğunu söyledi. Ancak kredi araştırma ajansı Teikoku Databank'a göre, şirket 200 kreditörden 20 milyon doların üzerinde borç alarak ürününü piyasaya sürmeye çalıştı.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.