Öğrenci Kariyeri Banner

15 Yaşındaki Paralimpik Yüzücü Sümeyye Boyacı, Dünya Şampiyonu Oldu!

15 Yaşındaki Paralimpik Yüzücü Sümeyye Boyacı, Dünya Şampiyonu Oldu!
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu 15 yaşındaki Sümeyye Boyacı, Brezilya'da düzenlenen Open Water Swimming World Championships yüzme şampiyonasında dünya şampiyonu oldu!  Bu başarısı küçüklükten beri kendisini geliştirmesine dayanıyor.

44165_0_790x445

Balıkların da kolları olmadığını fark ederek yüzme sporuna başlayan Sümeyye, küçük yaşında herkese ilham olacak o cesarete sahip.

collage

Küçükken sadece yüzmede başarılı olmayan, aynı zamanda ebru sanatıyla da yakından ilgilenen Sümeyye Boyacı, "Boş zamanlarımda kıyafet tasarımları çiziyorum. Sadece çizim yapmakla kalmayıp bu elbiseleri dikiyorum da. Ebru sergisinden kazandığım para ile kendime dikiş makinesi almıştım. Çizdiğim, tasarladığım elbiseleri bu dikiş makinesi ile dikmeye başladım. Dikiş makinesi olmadan da ayaklarımı kullanarak dikiş dikebiliyorum. Mesela aldığım kıyafetlerde hoşuma gitmeyen yerlerini düzeltiyorum, onları yeniden tasarlıyorum. Yemek yapmayı da çok seviyorum. Ayaklarımı kullanarak oklava ile hamur açıyorum, kesiyorum, mantıları kapatıyorum." diyerek engeli olmamasına rağmen kendini geliştirmeyen insanları ''Ben niye böyleyim ya!'' düşüncesine itiyor.

paralimpik-yuzucu-sumeyye-boyaci-dunya-sampiyonu-oldu-1525110779_790x445

Geçen Aralık ayında Meksika'da düzenlenen Paralimpik Dünya Şampiyonası'nda dördüncü olan Sümeyye Boyacı, geçen 26-28 Nisan tarihleri arasında Brezilya'nın Sao Paulo kentinde yapılan Açık Su Yüzme Dünya Şampiyonası'nda sırt üstü yarışlarda 45,92'lik derecesiyle dünya şampiyonu oldu.

paralimpik-yuzucu-sumeyye-dunya-dorduncusu-oldu_55f4d27_790x445

50 metre kelebek stilinde de 3'üncülüğü elde ederek bronz madalya kazanan Sümeyye, büyük bir başarıya imza atarak Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

720x405_790x445

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Sümeyye Boyacı'yı ağırladı ve sosyal medyadan da ''Denizi olmayan bir şehirden dünya şampiyonları çıkıyor olması bizleri son derece gururlandırmaktadır.'' diyerek tebrik etti.

Öğrenci Kariyeri ailesi olarak, Milli Gururumuz Sümeyye Boyacı’ya bize yaşattığı bu güzel duygular için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.