Öğrencilik hayatı keyifli olduğu kadar ne yazık ki yaşamımıza ve sağlığımıza etki eden bazı yanları da yok değil. Sınavlar, ödevler, not ortalaması, akademik kariyer derken yaşadığımız streslerden tutun da başarılı olabilmek uğruna uzun saatler ders çalışmalarımıza kadar birçok etken, uzun vadede bizlere sağlık sorunları olarak geri dönüyor. Aşağıda sıraladığımız hastalıklardan bir ya da birkaçı çoğumuzda mevcut ne yazık ki.
İşte En Yaygın Öğrenci Hastalıkları:
Erken Çıkan Beyazlar
Dersler, ödevler, sınavlar, not ortalaması gelecek kaygısı derken, aslında üniversite hayatımızın büyük bir bölümünü istemsiz bir şekilde stres altında geçiriyoruz. Haliyle bu da bazılarımızın saçlarına erken yaşta aklar düşmesine neden oluyor.
Göz Bozuklukları
Amfinin en arkalarından tahtayı görme çabaları, uzun saatler not çıkarmanın, bilgisayarda fazla vakt geçirmenin ve tabii ki uykusuzluğun da etkiliğiyle bir süre sonra göz sağlığımızı da kaybediyoruz. Göz altı morlukları da tüm bunların yanında bonus olarak geliyor.
Parmak Yassılığı
Not çıkarırken tuttuğumuz kalemlerin bizlere ömürlük hediyesi de parmak yassılığı. Buna bir diğer etken de ne yazık ki elimizden düşürmediğimiz cep telefonları. Genelde hepimiz telefonu tutarken serçe parmağımızla alttan destekleriz. Bu durum da uzun vadede serçe parmağımızın yassılaşıp şeklinin değişmesine neden oluyor.
Duruş Bozuklukları
Boşuna geleceğin mesleği fizyoterapistlik demiyorlar. İlkokul zamanlarından beri taşıdığımız ağır çantalar, okul sıralarında bir süre sonra aşağıya doğru kayan çeşitli oturma stillerimizin de etkisiyle bir süre sonra duruş bozukluklarının ortaya çıkmasının yanı sıra, tüm bunların desteklediği sırt ve bel ağrıları da hayatımızı zorlaştırıyor.