Telefonumuzun şarjının çabuk bitmesinin nedenlerinden birisi de bataryalar olabilir. Eğer bataryalar dikkatli kullanılmazsa, günlük hayatımızda bize dönüşü az kullanım süresi olur. 

Elbette ki hepimiz bazen telefonumuzu şarj etmeyi unutuyoruz. Mesela, bir buluşmaya gittiğinizde ve yolun yarısında telefonunuza baktığınızda fark edersiniz ki telefonunuzu şarj etmemişsiniz. Bu durumda hepimizin aklında ‘ne yapacağım’ sorusu oluşur. Bunun sebeplerinden biri de ömrü biten bataryalar olabilir. Peki ya kullanım süresini nasıl uzatırız ?  sorusunu duyar gibiyim. İşte yapılacak şeyler:

1. Şarj sürekli %50 Dolulukta Olsun

Bataryanın ömrünü uzatmak için önce şark etme mantığını kavramanız gerekiyor. Batarya, grafit ve lityum kobalt oksit olmak üzere iki katmandan oluşuyor. Lityum iyonları grafit katmanından lityum kobalt oksit katmana geçtikçe ortaya enerji çıkar. Bu olay bataryayı şarj edersek tam tersi yönde gerçekleşir. Çıkarmamız gereken sonuç ise, her iki katmandaki lityum iyonlarını eşit miktarda tutmak. Pile güç sağlayan lityum iyonları çok az miktarda zorluyor ve bataryanın da şarj ömrünü artırıyor. Bu sebeple pilinizi minimum %20, maksimum %80 dolulukta tutmanız sizin için en iyi yol olacaktır.

egr

2.Telefonunuzu Gece Şarjda Bırakmayın

Bu durumda bataryanıza ekstra şarj gitmez. Ama Telefonlarda bulunan bir mekanizma bataryanın ömrünü yiyebiliyor diyebiliriz. Geceleyin şarja bıraktığınız telefonunuz %100’e ulaştığında aslında şarj olamayı bırakıyor. Ancak  %0,1’lik bir düşüşte telefon tekrar kendisini şarj durumuna sokuyor. Yani telefonunuz defalarca şarja girip çıkıyor.

ggg

3. Telefon Ayarlarıyla Oynayın

Eğer telefonunuzu korumak istiyorsanız, her telefonda buluna batarya koruma modunu aktifleştirebilirsiniz. Bu mod aktifleştikten sonra telefonunuzun parlaklığını düşürür, bildirimleri azaltır ve işlemci yükünü hafifletir. Bu sayede de telefonunuz daha az güç harcar. Bluetooth, Wi-Fi ve GPS gibi bataryanın gücünü azaltan özellikleri de kapatmalısınız. Wi-Fi ağına bağlı olmadığınız zamanlarda ise cihazınız sürekli olarak yeni bir ağ bulmaya çalışır. Diğer bir şey ise evde bulunduğunuzda Wi-Fi  ağına bağlanın. Çünkü telefonunuzun internetinden daha verimli oluyor.

Ayrıca telefonunuzda LED göstergesi varsa bunu kapatmak batarya ömrü için iyi bir yol. Bir de klavye sesi ve titreşimi de batarya ömrü için kapatabilir ve kullanmadığınız hesapları da hafızadan silebilirsiniz.

hh

4. Parlaklığı Ayarlayın 

Artık çoğu telefonlarda ortama göre parlaklık ayarlama seçeneği mevcuttur. Bu seçeneği kapatmalı ve parlaklığı sizin ayarlamanız telefonunuzun enerjisini daha az harcayacaktır. Ayrıca telefon ekranınızı kapatmayı unutmayın. Tabii, ekran otomatik kapanabiliyor ama siz yine de daha erken kapatın. Bu sayede telefonunuz daha az enerji harcamış olur. Bir de telefonunuz OLED ekranına sahip ise karanlık modunu etkinleştirin. Ancak LCD ekranına sahipseniz maalesef ki telefonunuza bir değişiklik sağlamayacaktır.

jjj

5. Uygulamaları Takip Edin 

Eğer şarjınızın çabuk bittiğini düşünüyorsanız, hemen Ayarlar sekmesi altında bataryanızı en çok tüketen uygulamayı bulun. Buna ek olarak kullanmadığınız uygulamaları da kaldırın. Ayrıca kullandığınız uygulamaların bildirimlerini kapatın. Çünkü  bildirimler telefonunuzun ekranını sürekli açıp kapatıyor. Bataryayı sömüren uygulamalar ise Snapchat, Netflix, YouTube gibi video uygulamalarıdır. Facebook ve Instagram gibi uygulamalarda bataryayı yoruyor. Bu uygulamaların arka planda çalışmasını engellemek, bataryanızın sağlığı için yararlı olacaktır.

app

6. Sıcakttan Uzak Tutun 

Bataryanızı ısıtacak şeylerden uzak tutun. Yüksek derecedeki sıcaklıklar bataryanın üzerin büyük bir baskı yaratır ve kapasitesini kaybetmesine sebep olur. 25-30 derece arasında bulunuyorsa, batarya bir yıllık kullanımında kapasitelerinin %80’ini koruyabiliyor.

kkk

 

Kaynak

Top Selling Multipurpose WP Theme

Yorum Bırakın

Instagram İçeriklerimiz

Reklam Engelleyici Tespit Edildi

Please support us by disabling your AdBlocker extension from your browsers for our website.