Selçuk Üniversitesi (SÜ), sualtı arkeolojisi alanında yaptığı çalışmalarla Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından dünyada lider üniversite ilan edildi.
Selçuk Üniversitesi (SÜ), sualtı arkeolojisi alanında yaptığı çalışmalarlaBirleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından dünyada lider üniversite ilan edildi. Dünya’da sualtı arkeolojisi alanında faaliyet göstermek ve bu alanda akademik eğitim programlarını yürütmek isteyen üniversiteler artık Selçuk Üniversitesi Rektörlüğüne taleplerini bildirecek.
“DENİZE UZAKLIK HİÇ ÖNEMLİ DEĞİL”
Sualtı arkeolojisi alanında çalışma yapma konusunda denize uzaklığı problem etmediklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Üniversitemizin denize uzak bir şehirde olması bizim bu alanda gelişmemize hiçbir zaman engel olmadı. Ülkemizin 8 bin 300 kilometrelik kıyı şeridi var. Üniversitemizde yıllar öncesinden sualtı arkeoloji alanında yüksek lisans ve doktora programlarını hocalarımız başlattı. Hem bu alandaSelçuk Üniversitesi’nin akademik çalışmalarına erken başlaması hem de gerçekten sağlam bir altyapı oluşturması sayesinde kurumsal anlamda bizim de alanda ufkumuzu açtı ve arkeologları cesaretlendirdi. Öğrencilerimizi yetiştirirken kıyıda bir merkeze ihtiyacımız vardı. Antalya’daKültür Ve Turizm Bakanlığı izinleriyle sualtı arkeoloji faaliyetlerini de sürdürmemiz nedeniyle Kemer’e yeni bir merkez kuruyoruz. 2. UNESCOSualtı Arkeolojisi Toplantısı’nı bu yıl merkezimizde düzenleyeceğiz. Yakın bir tarihte merkezimiz tamamlanacak. Bu alandaki çalışmalarımızın daha da ivme kazanacağına inanıyorum” dedi.
Haberin tamamı için tıklayınız.