Öğrenci Kariyeri Banner

YURTKUR, Yurt Sayısını Artırıyor.

YURTKUR, Yurt Sayısını Artırıyor.
Yurt genelinde toplam 28 bin 310 yatak kapasitesine sahip 54 yurdun yapımı sürerken, son günlerde artan talepler nedeniyle kiralanması planlanan 10 yurtta ise sözleşme aşamasına gelindi.




Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait öğrenci yurtları, ailelerinin yanından ilk kez ayrılarak farklı şehirlere gelen üniversitelilerin imdadına yetişiyor. 282 bin öğrenciye barınma imkanı sağlanan yurtlar, 5 yıldızlı otelleri aratmıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, geçmişte küçük bir odada onlarca kişinin kaldığı mekanlar olarak bilinen devlet yurtları yapılan yeniliklerle bu imajından kurtuldu. Bir dönem üniversitelilerin mecbur olmadıkça tercih etmediği Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı KYK yurtları, son yıllarda kaydettiği kalite artışı sayesinde artık devletin sıcaklığıyla üniversitelileri tanıştırıyor.

Türkiye'nin 81 ilinde 145 ilçesinde, öğrencilere evlerinde yaşadığı hissini sağlamaya çalışan kurum, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) öğrenim gören öğrencilere de 2 yurtta bu konforu yaşatıyor.

KYK'ya bağlı yurtların 2014 yılı verileri, özellikle son 10 yılda konaklama, yeme-içme, kültürel aktiviteler, spor imkanları ve sağlanan diğer sosyal hizmetler alanlarında nasıl bir değişim yaşadığını gözler önüne seriyor.

Sahip olduğu ve öğrencilere sunduğu imkanlarla adeta “5 yıldızlı otel” konforu yaşatan 376 yurtta, 313 binin üzerinde yatak, öğrencilerin hizmetine sunulmuş durumda. 2014 yılı mart ayı itibarıyla yurtlarındaki doluluk oranı ise yüzde 90'ın üzerinde.

Haberin tamamı için tıklayınız.




Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.