Öğrenci Kariyeri Banner

YTÜ İşletme Kulübü (Özel Röportaj)

YTÜ İşletme Kulübü (Özel Röportaj)
IMG_0532

Merhaba arkadaşlar kısaca kendinizi tanıtabilir misiniz?

Ben Erdem TÜRKEL, makine mühendisliği okuyorum, 3. Sınıftayım. İşletme kulübünün başkanıyım.

İdil EROĞLU, çevre mühendisliği okuyorum, 2. Sınıfım. Kulüpte başkan yardımcısıyım.

Ezgi Sevcan DİLİÇIKIK, İktisat, 4. Sınıfım. Başkan yardımcısıyım.

Atakan İŞERİ, makine mühendisliği okuyorum, 2. Sınıfım. Ben de kulüp başkan yardımcısıyım.

Memnun oldum, arkadaşlar. İlk olarak kulübün vizyon ve misyonundan bahsedebilir misiniz?

Ezgi: Bizim genel olarak vizyonumuz aslında üniversite öğrencilerinin kariyer gelişimine ortak olabilmek, onları bu yolda ilerlerken teşvik edebilmek ve onlara farklı yollar sunabilmek. Bu noktada kulübün rolüne değinecek olursak öğrenciler bir bölüme girdiğinde doğal olarak o bölümle ilgili faaliyetlerde bulunma eğilimindeyken biz onlara farklı yolları gösteriyor ve deneme şansı sunuyoruz.

[ad name="Google Adsense"]

Atakan: Aslında üniversite öğrencileri bölümlerine kazanıp gelirken onları meslekte nelerin beklediği hakkında bilinç sahibi olmadan geliyorlar. Biz de bu kulübe ilk gelirken sektör hakkında bilinçsizdik. Burada artık 3.-4. Yıllarımızı dolduruyoruz ve kariyer hayatına dair pek çok şey öğrendik. Ve biz de kariyerin ilk şartı kendini tanımaktan başlayarak üniversite öğrencilerini iş hayatına hazırlıyoruz.

Kulübün kuruluşu ve bugüne kadar gelişiminden biraz söz edebilir misiniz?

Erdem: Kulübün resmen kuruluşu, 1999. Onun öncesi fikir aşaması ve küçük çaplı etkinlikler. Ve resmen kuruluşundan itibaren sistematik olarak kendini geliştirmiş olan bir yapı ki bugün yılda yaklaşık 25-30 etkinlik düzenlemekte.

Pekala, bugüne kadar sizi en çok heyecanlandıran etkinliğiniz hangisiydi?

İdil: Bütün etkinlikler bizim emeklerimiz sonucu ortaya çıkıyor. Dolayısıyla hepsi bizi çok heyecanlandırıyor.

Atakan: Ama medyada en çok ses getiren etkinliğimizden bahsedecek olursak, ‘Yılın Yıldızları’. Sadece bizim okula hitap eden değil, 32 kategoride basın-medya dalında veya sanat, spor gibi dallarda ödül verdiğimiz bir tören. 5.000 YTÜ öğrencisinin verdiği oylarla anket sonucu dağıtılan ödüller Türkiye’nin en prestijli öğrenci ödülleri olarak anılmakta. Bunun yanı sıra şu anda gerçekleşmekte olan  ‘Kariyer Panayırı’ etkinliğimiz var. Kampüsümüzde 200m2 bir çadır içerisinde çeşitli sektörlerden önemli firmaları okulumuzda misafir ediyoruz. Bu yıl yaklaşık 50 firmayı ağırlıyoruz. Çadırın bir kenarında öğrencilere staj başvurusu imkanını ayağına getirerek diğer bir kenarında boks makinası, langırt, söyleşiler, futbol alanı, tenis turnuvaları vs. eğlence alanı oluşturup kampüste şenlik havası yaratıyoruz.



Harika bir etkinlik şu anda Davutpaşa kampüsünde bizleri bekliyor anlaşılan. Ama benim asıl merak ettiğim konu neden İşletme Kulübü? Yani size gelen üniversite öğrencisine neler vaat ediyorsunuz?

Ezgi: Kariyer hayatında ekip çalışmasının nasıl yürütebileceği, çalışma alanlarını daha yakından tanıyabilme ve nasıl kariyer sahibi olunabileceği hakkında bilgi sahibi olabilme hakkında kendilerini geliştirmeleri için üyelerimize imkan sağlıyoruz.

Erdem: Aslında kulüp hayatı iş hayatının bir simülasyonu. Üyelerimiz burada iş hayatını gözlemleme şansı yakaladığı için iş hayatında da kariyer basamaklarını tökezlemeden hızlıca tırmanabiliyor. Hızla ivme kazanıyor ve bugün eski mezunlarımızı iyi yerlere geldiğini görebiliyoruz. Ki her şeyden önce biz kulübümüzü düzenlediği etkinliklerle Türkiye’nin en iyi iş ve kariyer kulübü olarak addediyoruz. Bu ailenin bir parçası olmak muhakkak üyelerimiz ve bizim aramızda karşılıklı müthiş bir tecrübe aktarımı sağlayacaktır.

O halde haydi panayıra arkadaşlar diyelim. Kariyeriniz sizi bekliyor. ;)

 

[ad name="HTML"]

[ad name="HTML-3"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.