Öğrenci Kariyeri Banner

'Yönetim Zirvesi' Geleceğin Yöneticileri İle Buluştu

'Yönetim Zirvesi' Geleceğin Yöneticileri İle Buluştu
yonetim_genel

[ad#HTML-2]

ÖğrenciKariyeri ve Bilgi Üniversitesi Bilgili Liderler Kulübü ortaklığında gerçekleştirilen 'Yönetim Zirvesi' etkinliği geleceğin yönetici adayları ile beraber İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsünde gerçekleştirildi.

Etkinlik Bilgili Liderler Kulübü başkanı Alper Atlı ve ÖğrenciKariyeri Genel Koordinatörü Olcay AKSOY'un konuşmaları ile başladı.
acılıs

300'e yakın katılımcının ağırlandığı etkinlikte Sayın Evren Aksoy deneyimlerini ve önerilerini üniversite öğrencileri ile paylaştı. Pazarlamada neler yapılması gerektiğinin çok anlatıldığını düşündüğünü belirten Evren Aksoy, öğrencilere neler yapılmaması gerektiğini deneyimleri ve sonuçları ile beraber paylaştı. Sunumun sonunda ise evrenin sırlarını öğrencilerle paylaşan sayın Aksoy öğrencilere ''Gez, ye, eğlen, oku, aşık ol, tanı, deneyimle!'' önerisinde bulundu. Oturumda kendisine Bilgi Üniversitesi'nin değerli hocalarından Prof. Dr. Selime Sezgin moderatörlük etti.

yonetim_3

2. oturumda ise JTI yöneticileri Sayın Sanlı Güler, Sayın Evren Doğanlı ve Sayın Selim Göncü işe alım süreçleri ve pazarlama hakkında öğrencileri bilgilendirdiler. Sanlı Güler süreçler hakkında ''İşe alım süreçleri olarak; doğru insan, doğru pozisyon, doğru zaman politikasına sahibiz. Staj programı olarak 6-8 haftalık Haziran-Eylül ayları arasında bir çizelge izlemekteyiz. Aradığımız nitelikler; lisans veya iki yıllık öğrenimin yanında iyi derecede İngilizce ve MS Office biliyor olmaları. Jump.jti.com adresinden daha çok staj ve yeni mezun adaylar ile ilgileniyoruz.''  şeklinde konuştu.

Sonrasında söz alan Sayın Evren Doğanlı ve Sayın Selim Göncü ise sınırların çok fazla olduğu bir pazarda ne şekilde pazarlama yapabildiklerinden bahsettiler ve ekonomik verilerle raporları öğrencilerle paylaştılar.

yonetim_4

yonetim_7

Etkinliğin süpriz oturumunda ise Beşiktaş JK 2. Başkanı Ahmet Nur Çebi öğrencilerle Liderlik üzerine söyleyişi yaptı. Daha çok soru cevap şeklinde ilerleyen oturumundan bazı başlıklar;

Sizce Türk tipi bir lider nasıl olmalı?

Cevap: Türk tipi bir lider olamaz. Globalleşmiş bir dünyada Amerikan lider, Türk lider gibi bir özellik olamaz kanaatindeyim.

Sosyal sorumluluk alanının liderlik ile ilişkisi nedir?

Cevap: Liderler bir kere sosyal olmak zorundadırlar. Ve bu dünyada yaşıyorsanız elbette sosyal sorumluluk sahibi olmalısınız. ‘’Bananecilik’’ kadar kötü bir huy görmedim. Bunu düşünen insanlar hiçbir özelliğe sahip olmayan kişilerdir.

Kişiler marka olabilir mi? Her liderle ‘Karizma’ olmazsa olmazlardan mıdır?

Cevap: Unutulmamak için karizmanın insan hafızaları için bir faydası vardır. Liderin çok çabuk hatırlanması için, liderin karizma sahibi olması tabi ki pozitif yöndedir.

-Aileyi konuşuyorsak, evinizi bir hanımefendiye teslim edeceksiniz. Eşlerinize, hayatı paylaştığınız hanımefendilere lütfen teslim olunuz. Bir saygınlık istiyorsanız önce yakın çevrenizle (akraba) ilişki içerisinde olmalısınız.

yonetim_8

Etkinliğin son oturumunda ise Dr. Yaşar Erdinç öğrencilerle Ekonomi alanında tecrübelerini paylaştı ve çeşitli önerilerde bulundu. Amerika'da gerçekleşen Mortgage krizini tiyatro şeklinde öğrencilerin daha iyi anlayabilmesi için paylaşan Sayın Erdinç eğlenceli sunumu ve etkili örnekleriyle öğrencileri ekonomi alanında bilinçlendirdi.

yonetim_9

Etkinliğimize katılan ve katılmasının yanı sıra bizleri gerçekleştirdiğimiz etkinlikten dolayı tebrik eden tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. Her etkinliğimizde öğrenciler faydasına olabilecek konuşmacıları sizlerle buluştumaya çalışıyor ve değerli zamanlarınızı verimli geçirmeniz için uğraşıyoruz.

Bir sonraki etkinliğimizde görüşmek dileğiyle.

Sevgilerle
ÖğrenciKariyeri Ailesi

928dc4df54401f4296565b6e4de0a335

[ad name="Google Adsense"]

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.