Öğrenci Kariyeri Banner

YÖK'ten Formasyon Müjdesi!

YÖK'ten Formasyon Müjdesi!
vYÖK'ten formasyon müjdesi!

Öğretmen olmak için pedagojik formasyon eğitimi alan ancak YÖK’ün, ALES şartı getirmesi ile ağustos ayındaki öğretmen atamalarına yetişmeyeceğini savunarak sosyal medyada tepki gösteren adaylara YÖK’ten yanıt geldi.

Bu yıl ağustos ayında yapılacak öğretmen atamalarına başvuru yapabilmek için pedagojik formasyon eğitimine başvuru yapan adaylar, YÖK’ün 16 Ocak’taki Genel Kurul’da ALES şartı getirmesi ile hayal kırıklığı yaşadı. Temmuz ayında tamamlanması beklenen pedagojik formasyon programının 2015 Şubat ayına kadar uzayacağını savunan adaylar, ağustos ayındaki öğretmen ataması başvurularına kadar programın tamamlanmayacağını iddia etti. Twitter’da  #YÖKFormasyonu2014AtamalarınaYetiştir hashtag’i açarak tepkilerini dile getiren öğretmen adaylarına ilk yanıt yine sosyal medya üzerinden geldi. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Şişman, Twitter’da yaptığı açıklamada programın temmuz sonuna yetişeceğini belirterek öğretmen adaylarına, “Şimdi tweeti bırakıp ders çalışın” önerisinde bulundu.

Haberin tamamı için tıklayın.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.