Öğrenci Kariyeri Banner

Yeni Bir Dil, Yeni Bir Sen!

Yeni Bir Dil, Yeni Bir Sen!
Yabancı dil öğrenmek kimimiz için Haçlı Seferleri'ni aratmayan bir kaos iken, kimimiz için bisiklete binmek kadar eğlenceli. Kabul edelim ki bu işe hepimiz bir hevesle başladık ve günümüzde de yabancı dilin bir değil birkaç tane bilineni makbul. Bu yazımızda da sizin için “Neden yabancı dil öğrenmeliyiz?”, “Nasıl daha kolay öğrenebiliriz?” sorularına cevap vereceğiz.

farkli-dillerde-merhaba

Yeni ve yabancı bir dil öğrenmek her şeyden önce ufkunuzu genişletir, olaylara bakışınızı değiştirir. Bulunduğunuz konumdan başka bir konuma adaptasyonun sürenizi kısaltır. İki dil arasında geçiş yapmak bir görevden başka bir göreve geçmek gibidir ve bu, sizi çoklu görevlerde daha iyi yapar. Yeni kelimeler öğrenmek ise hafızanızı güçlendirir.

9757db3fb5aa42498dacad0089c02ff2
Dil öğrenmek sadece o dilin gramerini, kelimelerini öğrenmek demek değil, farklı kültürlerle tanışmanız anlamına da gelir.

Örneğin; dilimize Fransızca'dan geçen kelimelerle beraber, Fransız kültürünü de kendi kültürümüzle harmanlıyoruz. Bu kültür beraberinde farklı ülkelerin edebi eserlerini, film ve müziklerini de beraberinde getiriyor elbette. Bir tık ileri gidersek, yeni insanlarla tanışabilir, konuşabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışmak da hem seni daha anlayışlı, hoşgörülü bir insan yapacak hem de sana yeni kapılar açacaktır.

Ek olarak öğreneceğin her bir yabancı dil ileride kariyerine yön verecek bir istihdam ya da rakiplerine göre daha dolgun bir maaşla işe başlamanı sağlayabilir.

 

“İyi, güzel de o kadar da kolay değil farklı bir dil öğrenmek” dediğini duyar gibiyiz. İşte sana işini kolaylaştıracak bazı ipuçları;

Öncelikle kendine bir dil öğrenmek için iyi bir neden bulmalısın. Seyahat etmek, yurt dışında çalışmak ya da sırf meraktan yeni bir dil öğrenmek istiyor olabilirsin. Belirleyeceğin bu gerekçe seni orta ve uzun vadede motive edeceğinden sağlam bir neden bulsan iyi olur. Çok çabuk pes eden ya da kolay yorulan biriysen başlamadan yanına bir partner bulmanı öneriyoruz. Bu sayede birbirinizi gaza getirebilir ya da öğrendiklerinizi pekiştirebilirsiniz.

bir-yabanci-dili-ogrenmenin-puf-noktalari-6136

Öğrenme aşamasında ise olabildiğince pratik yap. Konuşmayı yeni öğrenen bir bebeği örnek al ve hata yapmaktan çekinme. Kendine güven ve düşünmeden konuş. Pratik yapmak için mutlaka yanında sana karşılık verecek ya da hatalarını düzeltecek birinin olmasına gerek yok. Kendi kendine konuşarak da dilini geliştirebilirsin. O an ne yapıyorsan, kendi kendine anlatarak işe başlayabilirsin. Ama unutmamalısın ki sonsuza dek kendinle konuşmayacaksın. Konuşma fırsatı bulduğun an kaçırma! Eğer böyle bir imkanın olmayacaksa bu fırsatı kendin yarat. Örneğin; İtalyanca öğreniyorsan bir İtalyan restoranına gidip sipariş ver ya da İtalyanca bir müzik dinle, yazı oku.

 

Öğrendiğin dil hangisi olursa olsun bu dilde bir eğlence bul. Bu kültürün dansını öğrenebilir, popüler dizilerinden izleyebilir ya da ünlü yazarlarından kısa hikayeler, şiirler okuyabilirsin. Unutulmaz lezzetlerini tatman da elbette dil öğrenmeye olan hevesini arttıracaktır. Her gün o dili bir şekilde kullanmaya bak ve özellikle telaffuz için o dili konuşan insanları dinle.

Umarız başka bir kültüre dokunmana yardımcı olabiliriz!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.