Öğrenci Kariyeri Banner

Yabancı Dilinizi Geliştirirken İşinize Yarayacak İpuçları

Yabancı Dilinizi Geliştirirken İşinize Yarayacak İpuçları
Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan. Bu yazıya bu cümleyle girmem Allah'ın emri gibi bir şey:) Evet, hepimizin hayatımızın belli dönemlerinde bazen bir kez bazen birçok kez, gerek isteyerek gerekse mecburi olarak yabancı dil öğrenmek durumda kalıyoruz. Peki yabancı dil öğrenmek gerçekten zor mu? Hayatta her şeyi kolaylaştıran kısayollar olduğu gibi evet bu olayında bir 'bug' ı var. İşte benim yöntemlerim:

1)Yabancı Diziler

yabancı dil2

Yabancı dizi izleyin! VOV. Dünyanın en mükemmel tavsiyesini verdim evet çünkü ben kimsenin aklına gelmeyen fikirleri bulan bir zeka parıltısıyım:) Elbette yabancı dizi izleyeceksiniz 2 kez. Size tavsiyem 20 dklık bölümleri olan çerez sitcomlar. Önce Türkçe altyazılı izleyip sonra altyazısız orijinal dilinde izlemeniz. Böylelikle diyaloglar aklınızda kalacak ve ikinci izleyişinizde konuya tamamen hakim olduğunuz için konuşmalar zihninize kazınacak ve hem dinleme  hem telafuz becerileriniz artacak. Açıkcası ben bu yöntemin çok faydasını gördüm.

2)Şarkı Sözleri

yabancı dil

Hepimiz biryerlere giderken metroda, otobüste vs müzik dinliyoruz. Yabancı şarkıları dinlerken şarkı sözlerini açın ve şarkı boyunca takip edin. Zaten günümüzde  Spotify, Apple Music vs. gibi birçok uygulamanın 'lyric' sekmesi var. Yani şarkıyı dinlerken aynı zamanda sözlerine de bakabiliyoruz. Bu da oldukça faydalı ve pratik bir yöntem.

3)Telefonunuzu öğrendiğiniz yabancı dilde kullanın

yabancı dil5

Evet belki hayat kurtarmıyor ama çok efektif bir yöntem. Böylelikle kelime dağarcığınızın arttığını göreceksiniz. Aynı şekilde bilgisayarınızı, tabletinizi de yabancı dilde kullanabilirsiniz.

4)Yabancı Dilde Masal Kitapları Okuyun

yabancı dil4

Evet çünkü hepiniz o masalı biliyorsunuz yani bildiğiniz şeyi o dilde okumuş olacaksınız:) Hem 'grammar'iniz hem de okuma becerileriniz gelişecektir. Tavsiyem '' Grimm's Fairy Tales''. 209 tane masaldan oluşan bu kitap hepimizin çocukluktan aşina olduğu masallar, okudukça hatırlayacaksınız zaten. Masal kitabı olduğu için dili sade olacak ve anlaması da kolay olacaktır. Bilmediğiniz kelimelere sözlükten bakmak yerine cümle içinde akışına göre anlamlandırmaya çalışın. Eğer o kelime çok sık yer alıyorsa ve cümle içinde anlamlandıramadıysanız sözlükten bakmak son çözümünüz olsun.

5) Yabancı Dilde Günlük

The beginning of a child's diary entry

Sanırım benim yazma becerilerimi en çok geliştiren şey bu oldu. Küçüklüğümden beri hayatımın önemli günlerini günlüğüme yazarım. Kaç tane günlük bitirdim bugüne kadar bilmiyorum. 'Hatırla Sevgili' dizisini izleyenler varsa bilir 'Yasemin' Fransızca tutardı günlüğünü. Bende o zamandan özenmiştim kimse anlamasın diye ergenliğimde İngilizce, sonrasında Rusça tuttum günlüklerimi:) Özellikle yazmanın çok zor olduğu Rusça'da ilerleyişimi kesinlikle günlük tutmaya borçluyum.

SONY DSC

Son olarak tabii ki bulabilirseniz, öğrenmek istediğiniz dilde konuşan Türkçe bilmeyen bir arkadaş bulun. BFF olun 7/24 takılın her türlü öğrenirsiniz o şekilde:)

Bu içerik Merve Erşan tarafından özel olarak hazırlanmıştır.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.