Öğrenci Kariyeri Banner

Yabancı Dilini Geliştirmek İsteyenler İçin: Eğlenceli ve Öğretici 4 Uygulama!

Yabancı Dilini Geliştirmek İsteyenler İçin: Eğlenceli ve Öğretici 4 Uygulama!
Eğer sizde yabancı dil öğrenmek istiyor,bir yerlerden başlamak; en azından pratik yapacak seviyeye gelmek istiyorsanız, bunu yapmanın daha teknolojik yolları var! Günlük hayatınızın akışında, vaktinizi fazla harcamadan, eğlenirken yabancı dilinizi geliştirmenize yardımcı olacak uygulamaları bu yazıda paylaşıyoruz!

DUOLİNGO

duolingo ile ilgili görsel sonucu

Böyle bir yazının baş tacı kuşkusuz 4,7 puanıyla "Duolingo'yla Bedava İngilizce" isimli uygulama olurdu. İsmine aldanmayın,indirdiğiniz taktirde İngilizceden,İspanyolca'ya,İtalyancaya ve hatta Portekizceye kadar birçok dilin pratiğini yapabileceğiniz arayüzü sayesinde en çok tercih edilenler arasında yerini fazlasıyla hak ettiğini söyleyebiliriz.

duolingo ile ilgili görsel sonucu

Uygulama içerisinde gramer bilgisi,konuşma ve yazma becerisi gibi faktörlere eşit dikkat edilirken,günlük hedef koyma özelliği sayesinde kullanıcıların azmini katlıyor,devamlılığını sağlıyor. Seviyesi ileri olanlar uygulama içeriğini fazla kolay bulsa da  15'den fazla dil seçme imkanı ile Duolingo gözlerden kolay düşecek gibi görünmüyor!

LİNGUALEO

lingualeo ile ilgili görsel sonucu

İkinci olarak yer vereceğimiz uygulamamız; "Lingualeo"  en kapsamlı uygulamaların başında geliyor. Çevrim içi bir alan olan web sitesinin yanı sıra telefon/tablet uygulamalarının bulut sistemi ile desteklenmesi ister bilgisayar ister telefon hangi alanda ilerlerseniz ilerleyin, bu ilerlemeyi eşit ve organize bir biçimde kaydediyor.

lingualeo ile ilgili görsel sonucu

Bunun yanı sıra oyun şeklinde düzenlenen formatı ile eğlenceli bir öğrenimi kullanıcıya garanti ederken, tarayıcı eklentisini indirmeniz durumunda İnternet üzerinde gezindiğiniz tüm sitelerde bilmediğiniz kelimelerin üzerine tıklayarak anlamını öğrenmenizi ve kendi çevrim içi sözlüğünüze kaydedebilmenizi sağlıyor. Kullanıcıyı tanıyan ve donanımına göre öneriler sunan Lingualeo sayesinde öğrendiğiniz her şeyden haz alacağınıza bahse varız!

HELLO TALK

hello talk ile ilgili görsel sonucu

Yabancı dil öğreniminin en can alıcı noktalarından birinin pratik yapmak ve öğrendiğimiz dilde başkaları ile konuşmak olduğu konusunda hemfikiriz hepimiz değil mi? Bunu bizim için organize eden ve dünyanın her yerinden insanlar ile iletişim kurmamızı sağlayan HelloTalk'a teşekkürü borç biliriz o halde. Bu uygulamada sınır yok!

hello talk ile ilgili görsel sonucu

Öylesine dil öğrenmeye odaklı bir uygulama ki takip ettiğiniz,sohbet ettiğiniz insanların profil resimlerini dahi büyütmüyor.Oldu ki bunu yapmak istediniz,uygulama size "HelloTalk bir dil öğrenme programı olarak kararlaştırıldığından profil resmi büyütülememektedir. Anlayışınız için teşekkür ederiz." şeklinde karşılık veriyor.Böylesine düşünceli bir uygulamayı kullanırken akıllara elbetteki gelen ilk şeylerden biri "İnsanlar bana neden yardım edecek,neden konuşsunlar ki?" oluyor. Şöyle ki Hello talkta herkes bir dil öğrenmek için bulunuyor ve siz hangi dili öğrenmek istiyorsanız karşınızdaki bireyde sizin dilinizi öğrenmek istiyor.Kişi önerileri buna göre geliyor;isterseniz bu önerileri filtreleyebiliyor,yabancı dilinizi sosyal bir şekilde geliştirebiliyorsunuz.Ne dersiniz? Denemeye değer!

VOSCREEN

voscreen ile ilgili görsel sonucu

Bağımlılık yapan bir uygulama ile devam ediyoruz. Dünyanın her yerinden videoların,belgesellerin,dizi kesitlerinin sizi karşıladığı bir dünya düşünün.Öyle ki severek takip ettiğiniz bir diziye dahi voscreen de rastlayabiliyorsunuz;güncelliği hakkında rahatlıkla tahmin yürütebilirsiniz kanımca.Peki voscreen nasıl çalışıyor?Uygulamaya giriş yaptığınız anda önünüze gelen videonun sonunda size diyaloglar hakkında soru yöneltiyor uygulama.İsterseniz İngilizce yazılışını görerek istemezseniz görmeyerek cevap veriyorsunuz.

voscreen ile ilgili görsel sonucu

Esasen burada amaç diyalogların telaffuzlarını duymak ve yazılışıyla sentezleyerek hafızanıza girmesini sağlamak.Bildiğiniz gibi bizim gramer ağırlıklı öğrendiğimiz İngilizcedeki sabit konuşma tarzları aslında birçok farklı ülkeden insanın kullandığı cümle kurma şekillerinin dışında.Bu yönden günlük konuşma tarzını zihninize kazımak için kesinlikle ideal bir uygulama Voscreen. En sevdiğim özelliği ise siz bu videoları izlerken sol üst köşede videonun kaynağını göstermesi. Bu şekilde beğendiğiniz içeriklerin ait olduğu kaynakları görebilir ve arşivinize ekleyebilirsiniz.Dil öğrenmede etkili olan dinleme ve algılamanın kusursuz bir şekilde birleştirildiği bu uygulama kesinlikle şans verilmesi gerekenlerden.

yabancı dil ile ilgili görsel sonucu

Yeterli ilgi ve önemi verdiğinizde hayatınıza yeni bir dili katmanız bizce kesinlikle mümkün! Bir yerlerden başlamak için geç değil.Ufkunuzu genişletecek her isteğinizin gerçekleşmesi ümidiyle..

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.