Öğrenci Kariyeri Banner

Washington Girişimci Görsün

Washington Girişimci Görsün
gsea

[ad name="HTML"]

GSEA Nedir?

The GSEA (Global Student Entrepreneur Awards), lise veya üniversite öğrenimi boyunca kendi işini kurmuş ve işleten öğrencilere yönelik en önemli yarışmadır. Yarışmaya lise ve üniversite (Lisans ve Ön lisans)seviyesinde öğrenim görmekte olan kişiler katılabilir. Ülkesinde birinci olarak global yarışmaya hak kazanan adaylar dünyanın dört bir yanından gelen rakipleriyle yarışırlar. 1998’de Saint Louis University tarafından başlatılan GSEA, şu anda Entrepreneurs’ Organization’ın bir programı olarak devam etmektedir.

ÖğrenciKariyeri EKİBİ 2015 DÖNEMİ BAŞVURULARI BAŞLADI!
ÖĞRENCİYKEN KARİYERİNİ ŞEKİLLENDİRMEK İÇİN ‘HAYDİ GEL BİZİMLE OL!”


Neden?

GSEA, erken evredeki girişimci öğrecilere destek amacıyla organize edilir. Öğrencilerin mentorluk, itibar ve işlerini bir sonraki adıma taşımalarına fırsat verecek bağlantılara erişmesini sağlar.

Vizyon

Öğrenimine devam eden girişimciler için en itibarlı ödül olmak.

Misyon

Öğrencilik yaşamı süresince inovatif, karlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartlara uygun şirketler kurarak, onları işleten kişileri küresel anlamda görünür kılmak ve böylece girişimcilik konusunda daha çok öğrencinin ilham almasını sağlamaktır.

Kim?

En az 6 aydır kendi işini yürütmekte olan lisans ve lisansüstü öğrenciler, Global Student Entrepreneur Awards’ta ‘Global Champion’ ünvanı için yarışmaya aday gösterilebilirler.

Nerede?

Bölgesel yarışmalar 25 ülkede gerçekleştirilir. Türkiye yarışması İstanbul’da yapılır. Global Finaller ise, Global Girişimcilik Haftası süresince Washington/ABD’de yapılır.

Ne zaman?

Yarışmalar Nisan ayından Ekim ayına kadar sürer ve Türkiye yarışması Ekim’de Global final yarışması da Kasım’da gerçekleşir.

Tarihçe

1998:   Program John Cook School of Business, Saint Louis University, Missouri, ABD’de başladı.1998:   Program Kanada, Kuzey Amerika ve Meksika’yı içerecek şekilde genişledi.2002:   Programın adı küresel kapsamını yansıtacak şekilde GSEA olarak değiştirildi.2006:   Entrepreneurs’ Organization (EO), sürdürülebilir bir model yaratmak ve küresel gelişimini sürdürmek amacıyla, programı Saint Louis University’den devraldı.2006:   Mercedes-Benz Financial, GSEA’nın Global Partner’ı oldu.2007:   GSEA adaylarının sayısı 750’ye yükseldi. Avustralya, Afrika ve Asya’dan da yarışmacılar katıldı. Finale kalan öğrencilerin firmaları arasında, cirosu $750,000’dan $2,000,000a kadar olanlar vardı.2008:   GSEA adaylarının sayısı 1000’e yükseldi. Global Finaller’e kalan yarışmacılar toplamda $150,000’dan fazla ödül kazandı. Yarışmada 60’dan fazla saygın jüri üyesi yer aldı. Yarışmaya katılımın net değeri $2,000,000,000’ın üzerindeydi.2009:   GSEA adaylarının sayısı 1500’e yükseldi. Bölgesel ve global yarışmalarda, öğrencilere 250 bin doların üzerinde ödül verildi. Yarışma 12 yeni ülkenin katılımıyla, toplam 18 ülkeye yayıldı. Global Finaller’deki jüri üyelerinin sayısı 90’ı geçti.2010:   GSEA’ya katılan adayların sayısı 2000’i buldu. Yarışma 25 ülkeyi kapsamaya başladı.http://www.gsea.org/about/entrepreneurs-organization/

EO Kimdir

1987’de kurulan EO, dünyanın en güçlü girişimciler ağıdır.EO’nun 41 ülkede 120 şubesi ve 10 bine yakın üyesi bulunmaktadır.EO’nun üyelerinin yaş ortalaması 41, yıllık ortalama gelirleri ise 18,3 milyon dolardır.

Web

www.gsea.orgwww.eonetwork.org

Saint Louis University – John Cook School of Business

John Cook School of Business tarafından başlatılan Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), 1998’ten beri ders yükü ile başa çıkmanın yanında, kendi işlerini kurarak onları belli bir seviyeye getirebilmeyi başarmış ayrıcalıklı öğrencileri onurlandırmaya devam ediyor. Kurulduğundan bu yana program, katılımcı okul ve öğrenci sayısı bakımından tüm dünyadaki en büyük ve en hızlı gelişen yarışmalardan biri oldu. Programın misyonu, öğrencilik yaşamı süresince, inovatif, karlı, sosyal sorumluluk sahibi ve etik standartlara uygun şirketler kurarak, onları işleten kişileri küresel anlamda görünür kılmak ve böylece girişimcilik konusunda daha çok öğrencinin ilham almasını sağlamaktır. Program, 2006 yılından bu yana Entrepreneurs’ Organizations’ (EO) liderliğinde organize edilmektedir. O zamandan beri öğrenci girişimciler EO üyelerinin kolektif bilgi ve tecrübelerinden faydalanıyor; tutku, çaba, motivasyon ve başarının ne demek olduğunu bilen küresel toplulukların içinde yer alma fırsatı yakalıyor.Daha fazla bilgi için lütfen http://www.slu.edu/business.xml adresini ziyaret ediniz.

Entrepreneurs’ Organization (EO)

Global Student Entrepreneur Awards, bir EO organizasyonudur.EO, 41 ülkede 10 bine yakın üyenin yer aldığı dinamik ve global girişimciler ağıdır. 1987 yılında bir grup girişimci tarafından kurulan EO, bünyesinde bulundurduğu girişimcilerin gelişimine, birbirine fayda sağlamasına ve işlerini daha başarılı bir şekilde yürütmelerine olanak verirken, kişisel hayatlarını zenginleştirme imkanı da sunmaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen www.eonetwork.org adresini ziyaret ediniz.http://www.gsea.org/awards-information/graduate-student-award/

[ad name="HTML-1"]

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.